Naroči se na RSS

Čevlji, ob katerih vam zastane dih


Pomladi letos bolj slabo kaže, vseeno pa lahko pričakujemo, da se bo narava kmalu prebudila in nas navdušila s svojimi barvami. Črno, sivo, rjavo in ostale temne barve bomo tudi ženske pospravile v omaro in se obdale s svetlejšimi in živahnejšimi barvami, ki bolj ustrezajo živahnemu in veselemu tempu pomladi. Katere pa so tiste, ki bodo zaznamovale letošnjo pomlad?

Čevlji že dolgo niso več le obuvalo, ampak tudi statusni simbol ali smo v koraku s časom. Če hočemo biti danes v koraku s časom ali pred njim, potem moramo biti obuti v res nekaj posebnega. Mlada oblikovalka Andreia Chaves iz Sao Paula v Braziliji se tega zelo dobro zaveda in oblikuje prav posebne čevlje. Na prvi pogled delujejo čudno in vesoljsko, večina žensk jih nebi nikoli obulo. Andreia pravi, da jo navdih za takšne kreacije dobila kar v svojem rodnem mestu, Sao Paulo je namreč kaotično in nepredvidljivo mesto. V vseh kreacijah je jasno videti vpliv, južnoameriškega občutka za vsestranskost.

Njene kreacije čevljev so razdeljene v različne skupine:

Nevidni čevlji

Ste se kdaj počutili tako bedno, da bi si želeli biti nevidni pa niste poznali čevljev, ki bi vas ponesli v nevidnost. Andreia ima rešitev za vas. Obujete lahko, čevlje v katerih boste v določenih trenutkih vidni, ko pa boste stali na pravi podlagi, se boste zlili z njo kakor kameleon. Čevlji imajo namreč zrcalno površino fleksibilnih ogledalc, ki ustvarijo varljiv videz optičnega učinka na vsakem koraku.

Prizma čevlji

Vas pogled na “prizma čevlje” spominja na japonsko umetnost zgibanja papirja- origami. Podobnost z origamijem čevljem daje posebno čudovite kalejdoskopske sence nad tlemi. Na tej točki se jasno vidi, kako Chavesova ustvarja kaotičen, pa vendar jasen paradoks, ki oživi skozi abstraktno ustvarjanje čevljev.

“Čevlji oblike in strukture”

“Čevlji oblike in strukture” prikazujejo disciplinirano študijo oblike in materiala, hkrati pa ravno dovolj kaosa, da pusti svoj pečat. Protislovje prikazuje videz neuničljivega okvirja, zlitega z neurejeno postavitvijo usnja in kockami egiptovske smokve.

“Velcro čevlji”

Andreia meni, da ima vsak material prav posebno moč, s katero naredi čevlje še toliko bolj posebne. Pri sandalih, ki so oblikovani s preprostimi trakovi Velcro ovijejo stopalo, sami pa lahko preprosto spremenite obliko in ustvarite pravo skulpturo.Torej ni vse v oblikovalcu čevljev, želeno skulpturo lahko oblikujemo kar sami po svojih željah.

Vse tiste, ki ste navdušene nad kreacijami in seveda tisti, ki si že zamišljate svoje drage v takšnih čevljih, vas moram žal razočarati. Čevlji Andreie Chaves še niso ugledali luči sveta. Lahko pa ste prepričani, da ko jih bodo zvezdnice z vsega sveta spoznale, bodo postali pravi modni hit. Do takrat pa nam preostane samo občudovanje slik.

Priporočamo tudi

Barve letošnje pomladi
Pomladi letos bolj slabo kaže, vseeno pa lahko pričakujemo, da se bo narava kmalu prebudila in...
Nepozabna noč
Neprespana noč je za mano.. a vseeno ne morem spati.. ob meni si TI. Obrnem glavo proti tebi.. in vidim...
Čas je za kopalke
Končno smo dočakali toplo in sončno vreme, lahko se počutimo prav poletno, pa čeprav nas čaka...
Ob oknu
Sedel je ob oknu. Videti je bilo, da so njegove misli odtavale daleč stran. V pogledu je bilo čutiti...

5 komentarjev na objavo “Čevlji, ob katerih vam zastane dih”

 1. reiki pravi:

  nevarni za noge

 2. Haris pravi:

  Za nevidni ljudi je zelo primerno,če maš kar nevidne čevlje :)

 3. Luna pravi:

  to ni čevljem podobno! :)

 4. evelyn pravi:

  zanimivo!vsekakor so preveč odbiti za moj okus, pa po vsej verjetnosti tudi predragi:D

 5. ygknucpf pravi:

  Try and get your discount scrubs from a wholesaler. Fwnbmaqon
  louboutin shoes Rnyfnxjre christianinoutlet.com
  Vnysrixak cheapthomas4sale.co.uk Kzgbfxzlr ugg boots outlet

Vaš komentar