Naroči se na RSS

Premagajte spomladansko utrujenost s krompirjevo juho


Pomlad je tukaj in narava se prebuja – nas pa pesti pomladna utrujenost, ki jo občuti veliko ljudi, drugi pa je sploh ne zaznajo. To je ena izmed najpogostejših utrujenosti, ki vključuje naslednje simptome: pomanjkanje energije, nejevoljnost, razdražljivost, vrtoglavico, nizek pritisk, nespečnost…To ni izgovor, ampak je v bistvu posledica pomanjkanja sonca, vitaminov in mineralov. Zmanjšana je tudi odpornost organizma, zato smo bolj izpostavljeni virusom.

Privoščimo si veliko gibanja na soncu – s tem boste pospešili krvni obtok. Uživajte veliko sadja in zelenjave, pijte zeliščne čaje in zeleni čaj. Pripravite si sveže stisjen pomarančni ali limonin sok, lahko pa si napravite napitek iz jabolčnega kisa in medu, ki ga pripravite tako, da žličko jabolčnega kisa in žličko medu zmešate s toplo vodo. Privoščite si lahko tudi post, saj si boste z njim očistili telo in nabrali energijo.
Premagajte pomladno utrujenost s krompirjevo juho s porom in korenčkom.

Sestavine:
800 g kuhanega krompirja
50 g korenja
5 stebel pora
60 g masla
1,5 l zelenjavne jušne osnove
150 g kisle smetane
peršilj, sol, poper, muškatni orešek

Krompir operemo in olupimo. Enega prihranimo, preostale pa narežemo na kocke. Por prav tako operemo, očistimo in narežemo na rezine. Korenje opremo in narežemo na majhne kocke. V loncu razstopimo 50 g masla in v njem dušimo por. Dodamo krompir in na kratko dušimo. Prilijemo zelenjavno osnovo in ji dodamo korenje ter začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Pustimo rahlo vreti 30 minut. Juho nato pretlačimo ali zmešamo s paličnim mešalnikom.

Dodamo še kislo smetano in pustimo, da vse skupaj zavre. Prihranjen krompir narežemo na majhne kocke. Olje in preostalo maslo segrejemo in popečemo krompirjeve kocke. Juho postrežemo s krompirjevimi kockami in začinimo s peteršiljem.
Izkoristite pomladno sonce in naredite čim več za svoje telo in zdravje.

Priporočamo tudi

Kako pregnati spomladansko utrujenost
Narava se počasi prebuja iz zimskega spanja, vedno več je sončnih žarkov, počasi pa se bodo začeli...
Pomladni detox z Mikavno
Pomlad je tu, čas za nove začetke in čiščenje starega. S pomladjo se ne prične prebujati le narava,...
Premagajmo spomladansko utrujenost
Sončni in vse boj topli dnevi naznanjajo,  da pomlad vneto trka na vrata. Čeprav uživamo v objemu...
Dan žensk
Narava je vedno naša največja učiteljica. V deželo prihaja pomlad, vse se prebuja in spreminja, opominja...

Vaš komentar