Naroči se na RSS

Pomlad je pravi čas za lepe trenutke v dvoje


Pomlad je letni čas, v katerem se poleg narave prebudijo tudi čustva, povečata pa se tudi naša ustvarjalnost in želja po druženju in aktivnostih. Je tudi najprimernejši čas za to, da smo zunaj, v naravi, da se imamo lepo, medtem ko nas božajo topli sončni žarki. Da pustimo soncu v srce, če hočete. Sonce blagodejno vpliva na naše počutje, prav tako tudi sama pomlad. Ob razmišljanju o pomladi kot o zelo, če ne kar najbolj, “odprtem” letnem času (opazila sem namreč, da ljudje postanejo nekako bolj odprti, kar je verjetno posledica tega, da več časa preživijo zunaj), sem dobila nekaj idej za preživljanje časa v paru, ki bi jih rada delila z vami.

SPREHOD. Kaj je lahko prijetnejše za telo in dušo kot dolg spomladanski sprehod z nekom, ki ga imamo radi?

PIKNIK. Sprememba okolja že sama po sebi ponavadi dobro dene, če pa je povezana z neokrnjeno naravo, svežim zrakom in druženjem z ljubljeno osebo, so lepi trenutki zagotovljeni. Če vzamete s sabo nekaj hrane in pijače, bo ugodje vsestransko.

OPAZOVANJE SONČNEGA VZHODA IN ZAHODA. Med letom včasih pozabimo na romantiko. Bodita med tistimi, ki jo uspešno vtkejo v življenje in v njej uživajo. Zazrita se v daljavo in se imejta lepo, ko sta skupaj in v sožitju z naravo.

IZLET. Ne glede na to, ali se gibljete redno ali zgolj občasno, vam lahko izlet popestri dan. Odpravita se nekam, kjer bosta zares uživala, in se imejta fino. Možnosti, kako do cilja, je kar nekaj: s kolesom, avtom, vlakom, peš.

ROMANTIČNA VEČERJA. Na prvi pogled ni toliko vezana na pomlad, ampak glede na to, da so spomladi v zraku hormoni, ljubezen in metulji, ne bo odveč, če poskrbite še za nekaj metuljčkov v trebuhu. Če vsak dan prideta iz službe in potem na hitro nekaj skuhata, si vsaj občasno privoščita kaj drugačnega. Partnerja lahko presenetite z večerjo ob svečah, ki mu bo vzela sapo, ali pa ga povabite na večerjo ven, ob kakšni posebni priložnosti, ali pa kar tako.

Poleg navedenih predlogov obstaja še velika množica aktivnosti, za katere se lahko odločite skozi vse leto. Med te spadajo npr. obisk kina, ples, bowling, pijača, masaža, obisk prireditve, koncerta … Izberite tiste, ki vam najbolj ustrezajo. Najpomembneje je, da uživate. Še en predlog za konec: ne pozabite na PRESENEČENJA. Saj veste, tista mala, drobna, sladka presenečenja, za katera ni nikoli prezgodaj ali prepozno. Sploh ni pomembno, v katerem letnem času jih izvedemo. Naj bo njihov namen popestritev skupnega časa in ljubezenske zveze – posledica bo boljša volja obeh. Kaj več kot dobre volje, druženja in ljubezni pa spomladi človek skoraj ne potrebuje.

Priporočamo tudi

Čemaž – zdravilo narave
Pomlad je že dodobra razgrnila svoje barve po vsej deželi. Na plano so pokukale vse spomladanske rastline...
Pomladni detox z Mikavno
Pomlad je tu, čas za nove začetke in čiščenje starega. S pomladjo se ne prične prebujati le narava,...
Kako pregnati spomladansko utrujenost
Narava se počasi prebuja iz zimskega spanja, vedno več je sončnih žarkov, počasi pa se bodo začeli...
Minljivost, sebičnost in strah..
Iz dneva v dan gredo mimo nas številne lepe stvari, a mi jih sploh ne opazimo. Ali kdaj pomislimo na...

Vaš komentar