Naroči se na RSS

Osnove ličenja za mikavne gospodične


Kako z malenkostnim znanjem doseči, da bodo vaše oči zasijale v vsem svojem žaru, primerno vsakdanjim priložnostim ali svečanejšim dogodkom? Za začetek je nujno poznavanje osnovnih slikarskih zakonitosti.

Osnovne barve so tiste, ki jih ne moremo dobiti z mešanjem ostalih. To so rdeča, rumena in modra. Sekundarne barve dobimo z mešanjem dveh osnovnih barv. Torej  zelena, ki je mešanica modre in rumene, viola kot mešanica rdeče in modre ter oranžna, ki jo dobimo z mešanjem rdeče in rumene.

Komplementarni barvi sta vedno ena osnovna barva, druga pa vsota ostalih dveh osnovnih barv. Če ju med seboj približamo, se poudarjata. Rdeča – rumena, rumena – viola, oranžna – modra. Če želimo torej poudariti barvo oči, bomo izbrali kontrastne barve. Za tople zelene ali kostanjevo rjave oči rdečo, slivovo, modro, vijolično ali bordo senčilo, za modre, sive in črne oči pa oranžno, rumeno, zlato, bronz ali rjavo nianso.

Če komplementarni barvi med seboj zmešamo, dobimo nevtralno barvo, s katero lahko prekrivamo mozoljčke, podočnjake in ostale nepravilnosti.

Ko želimo povečati površino oči, izbiramo harmonične barve. Za zelene in kostanjevo rjave oči pridejo v poštev rjava, zlata in marelična senčila, za modre, sive in črne oči pa modra, siva, vijolična in temno siva.

Kadar oči krasijo očalca, morate ličenje malce prilagoditi.

Za očala z močnimi okvirji naj bo ličenje izrazito, obrvi pa močno zarisane. Pri nežnih odtenkih okvirjev, naj bo takšno tudi ličenje, obrvi pa le malenkostno poudarjene. Očala za daljnovidnost oči optično povečajo, zato uporabimo temne sence za veke, predvsem pa se izogibamo pearl senčilom. Notranja črta na spodnji veki naj bo nežne barve –  črna ni primerna. Očala za kratkovidnost oči optično pomanjšajo, zato jih povečamo z nanašanjem svetila, mat senčil, z nežnimi obrisi in črno maskaro. Pri očalih z obarvanimi stekli pa naj bo ličenje v kontrastnih barvah glede na okvirje.

Ana Škulj vodi Kozmetični salon Školjka.

Priporočamo tudi

7 nasvetov za zdravo in sijočo kožo
To so nasveti, ki ste jih zagotovo že kdaj slišale… Nasveti, ki so nam jih dajale mame in babice,...
Kar 9 nagrad
Naročite se na e-objave in sodelujte v nagradnem žrebanju V poletni nagradni igri sodelujete...
Poslovna urejenost
Položaju primeren zunanji videz je dobra naložba, saj z njim vplivamo na vtis, ki si ga drugi ustvarijo...
Jojobino olje – zakladnica narave
Jojobino olje, ki se imenuje tudi Simmondsia chinensis, je pravzaprav naravni tekoči vosek, bogat vir...

Vaš komentar