Naroči se na RSS

Obudite strast v postelji


Strastna ženskaMonotonost v postelji je težava, ki doleti večino dolgotrajnih parov. Ti se med seboj ločijo po tem, kako dobro se z njo soočajo.

Verjetno se vsak spominja začetne zaljubljenost, ”metujčkov” v trebuhu, napetosti in pričakovanja ob vsakem srečanju. Tipično spolno vzburjenje, kot ga doživljajo sveže zaljubljeni pari, naj bi, tako so dokazal italijanski znanstveniki, trajalo največ dve leti. Ko mineta začetno poželenje in strast, je potrebnega več truda, da ponovno obudimo strast in vsakič znova iščemo načine, kako se ponovno zaljubiti v partnerja.

Seveda je res, da se v dolgotrajni zvezi prioritete spremenijo, toda podcenjevanje spolnosti kot enega od temeljev dobre zveze, je lahko nevarno početje. V nadaljevanju vam zato podajam nekaj nasvetov, kako prebuditi vaš speči libido, in kako obuditi strast v postelji.

Rutina ubija …
… zato jo presekajta. Imata do potankosti naštudirano kdaj, kako in kje? Napaka! Seksa ne načrtujta, naj se preprosto zgodi. Zamenjajta lokacijo (zakaj ne na kuhinjskem pultu namesto v spalnici?), preizkusita nove položaje in nove ideje (oglejte si erotični film, pobrskajte po internetu). Pri tem ne komplicirajta in študirajta preveč – improvizacija je zelo pomemben del dobrega seksa. Obudita stare navade, spomnita se, kako je bilo, ko sta bila sveže zaljubljena.

Če še nikoli nista vstopila v trgovino z erotičnimi pripomočki, je zdaj skrajni čas. Naj vaju ne bo sram – spolnost je nekaj naravnega! Z raznimi pripomočki, olji, lubrikanti in kostumi (igra vlog) bosta poživita vajino spolno življenje. Eksperimentirajta in izboljšajta seks. Z leti naj bi ta postajal čedalje boljši, vendar bosta za to morala veliko narediti sama.

strastSprejmite se, kakršni ste …
… vendar se nikdar ne prenehajte truditi izboljšati. Če priznamo ali ne, gre predvsem (a ne izključno) za težavo ženskega spola. Ženska samozavest je nekaj posebnega, po eni strani se želimo čutiti zaželene, a hkrati ne sprejemamo same sebe. Zaničevanje samega sebe ni privlačno, hkrati pa s tem postavljamo partnerja v sila neugoden položaj. Zato se danes začnite sprejemati, kakršni ste in dajte nekaj nase, jutri pa začnite ponovno skrbeti zase.

Mnogo dolgotrajnih parov dela temeljno napako, da sčasoma prenehajo skrbeti za svoje telo in s tem tudi zdravje, saj naj se jim ne bi bilo več potrebno truditi. Toda dejstvo je, da nihče ne želi, da se partner čez čas popolnoma spremeni – pa naj bo to psihično ali fizično. Začnete lahko sila preprosto – odvrzite razvlečeno pižamo in se odenite v zapeljivo spodnje perilo. Zanj niste nikoli prestare.

Spoznajte partnerjeve želje …
… in se ne slepite, da veste vse. Okusi se spreminjajo in branje misli večini ljudi predstavlja težavo. Pomanjkanje komunikacije je ena izmed najpogostejših napak, ki jih delajo pari. Zavedajta se prednosti, ki jo imata kot dolgoleten par, saj sta strah pred zavrnitvijo zamenjala zaupanje in varnost. Pogovarjajta se o svojih željah, kaj vama ugaja in kaj ne, kaj vaju vzburja in kaj odbija. Le tako bo vajin seks pristen in boste v njem lahko uživali.

V službi ste imeli slab dan …
… kar še ne pomeni, da morate zanemariti vse drugo. Vsakodnevni stres pomembno in negativno vpliva na vaše (spolno) življenje. Z razlogom, da ste preutrujeni, pod stresom ali pritiskom, se izogibate spolnosti, namesto, da bi se s partnerjem pogovorili o službenih (ali drugih) težavah in delili svoje težave. Razumljivo je, da pridejo slabši in boljši dnevi, toda takšne stvari hitro preidejo v navado. Ne pozabite na najpomembnejše – seks je odličen način za sprostitev napetosti ter odlično zdravilo za stres. Privoščite si ga.

Viri:

  • BBC News – Sex chemistry ‘lasts two years’
  • GO Articles – 8 ways To Rekindle Your Sex Life & Reignite the Magic in Your Relationship
  • BBB Relationships – Making sex exciting
  • She knows love – Bring sexy back

Priporočamo tudi

Prebudite svoj libido
Pomankanje seksualnega apetita oziroma zmanjšana želja po spolnosti (libido) je poznana mnogim ženskam...
Vpliv osebnosti na odnos do živali
Ljudje se do svojega ljubljenčka obnašamo zelo različno. Naš odnos je tako pozitiven kot negativen....
Izkoristi svoj čas zase
Ritem življenja je tako organiziran, da se nam vedno mudi in preprosto nimamo časa se vstaviti za sekundo...
Vojna z muhami v stanovanju
Sovražim muhe. Poleti jih imam polno stanovanje. Sploh mi gre na živce, ko povabim nekoga na kosilo...

2 komentarjev na objavo “Obudite strast v postelji”

  1. Haro pravi:

    Ja, eni imamo s tem težave :)

  2. Urška pravi:

    Kaj se zdej hvališ :) :)

Vaš komentar