Naroči se na RSS

Mikavno fit: En izklesan telešček prosim!


Bolj kot se približuje poletje, bolj smo vse odločene, da bomo tokrat v kopalke resnično skočile z zavidljivo izklesanimi teleščki. Spet je tukaj čas, da se upremo nesramno dobremu sladoledu, da se izvijemo iz slastnega kakavastega objema čokolade, in da udobje domače sedežne zamenjajo enormne količine svežega zraka in pogled na pokrajino, ki zaradi našega turbo teka, beži mimo.

Med velikonočnimi prazniki sem se precej uspešno skrivala pred vsemi grozečimi kosi potice, zlobnimi čokoladnimi zajčki, ki prežijo, da bi se v trenutku moje šibkosti obesili na moje prijetno mehke boke, in pred celo četico sorodnikov, ki so navdušeno vabili na skupinsko kopičenje kalorij. Popolnoma nepripravljeno pa me je žal zasačil stric PMS, ki me je za nekaj dni spremenil v požrešnega pujska, ki je blaženo krulil ob vseh napolitankah, čipsu in čokoladnih jajčkih ter zagnano protestiral, ko je napočil čas za tisto urico in pol teka.

Formulo za uspešno reduciranje nezaželjenih maščobnih blazinic poznamo že skoraj vse. Teorija je vedno tako smešno preprosta – šport + zdrava prehrana = čvrsto in zdravo telo. V praksi pa precej lažje postanemo mojstrice v iskanju izgovorov, kot pa v potenju v tesnih pajkicah in športnih modrčkih. Iz lastnih izkušenj lahko povem, da je potrebnih kar nekaj volje, samodiscipline in motivacije, da se zvlečete na tisto miganje, se uprete zapeljivemu mežikanju čokolade in se zatečete v varen in topel objem sadja. Gibanje vas postopoma zasvoji, izziv postane tudi odpiranje ogromne Milke, od katere odlomimo košček in jo imamo nato še cel večer (brez pretiranega spogledovanja) pred seboj na mizici, navdušenje nad kavbojkami, v katerih lahko ponovno svobodno zadihamo, pa nam daje voljo za nadaljevanje.

Seveda je potrebno prisluhniti svojemu telesu. Nima smisla, da nekaj dni stradate, ko se vam od lakote že megli pred očmi, pa sežete po vseh zalogah čokolad, ki jih premorete, in jih pridno poglodate. Prav tako vsak košček čokolade ne sme vzbuditi tone slabe vesti. Potrebno je najti neko ravnovesje. Sama ga še iščem in dozdeva se mi, da sem na pravi poti.

Naslednjič pa pričnemo z iskanjem motivacije.

Pri oblikovanju zavidljivo izklesanega teleščka vam bo zanesljivo pomagal Body stim.

Priporočamo tudi

Čas je za kopalke
Končno smo dočakali toplo in sončno vreme, lahko se počutimo prav poletno, pa čeprav nas čaka...
Mikavno fit: Zmigajmo CELOTNO telo
Življenje ni pravično. Pika, konec! Splošno znano je, da si bodo odvečne maščobne blazinice na...
Dobri fantje, kje ste?
Situacija na tržišču je zaskrbljujoča. Bojim se, da je pošla zaloga primernih fantov? Tolažim se...
Vitamini, ki kar kličejo po zaužitju
Vroče poletje se še kar nadaljuje, v teh vročih dneh razmišljamo smo o ohladitvi, nekaterim sploh...

En komentar na objavo “Mikavno fit: En izklesan telešček prosim!”

  1. cesorok pravi:

    Pozdravljena, še kaj napiši, nam ostalim za motivacijo. Tudi sama se trudim za iste cilje kot ti. Kako mi uspeva? Podobno kot tebi. Enkrat na ta način, drugič na drugačen. Vendar ne obupam, le slaba vest me daje, ko popustim. Pri meni je težava v tem, ker se zjutraj ne morem spraviti iz postelje predno se zbudi moja domača vojska. Takrat pa moram žal že pozabiti nase.

Vaš komentar