Naroči se na RSS

Kdaj je čas, da zaključite zvezo?


Se večkrat vprašate, ali ima vajina zveza sploh prihodnost? Že to, da se vam po glavi podijo takšna vprašanja, nakazuje na to, da nekaj ni v redu. Morda se zavestno še nočete soočiti s takšnim zavedanjem, saj je za vas preveč boleče? V tem primeru se navzven zdi, da ste srečni, na skrivaj pa vas mučijo nepojasnjena slaba volja, občutki jeze, žalosti in brezciljnosti. Morda ste v zvezi s človekom, ob katerem se večkrat slabo počutite, imate glavobole, vas boli želodec ali slabo spite? Vse to so lahko znaki, da morate končati razmerje, in s tem zaključiti s pomembnim poglavjem vašega življenja.

Čeprav je končati zvezo lahko zelo težko, še posebej, če sta skupaj že dolgo časa in so vaša čustva močna, pa poslušajte svoje srce in nikar ne ignorirajte notranjega čuta. Telo in duša nam namreč sporočata ali smo s trenutno situacijo in partnerjem zadovoljni ali pa nam nekaj manjka. Seveda vsak nesporazum in nestrinjanje še nista pogoj za konec zveze, saj morate pretehtati, kakšnih tem se dotikajo vajini nasprotni pogledi. Če se večkrat spreta zaradi malenkosti, a sicer odlično funkcionirata, je to lahko kot začimba, ki poživi vajino rutino. Če pa se ne strinjata glede pomembnih vprašanj, npr. želje po otroku, ideje o skupnem življenju itd., je vajina različnost lahko razdiralec zveze.

Preveč različni ljudje sčasoma krenejo v drugačne smeri življenja, če vztrajajo skupaj pa največkrat niso srečni, saj se morajo pretirano prilagajati drug drugemu. To ne pomeni, da v zvezi ves čas ne iščemo kompromisov, saj je razmerje v resnici trdo delo. To zgolj pomeni, da tudi v paru ne smemo izgubiti samega sebe ter se pretirano prilagajati partnerju, saj smo v tem primeru kot lutka, ki ne živi svojih sanj. Če svojega partnerja ne morete razumeti in on ne zmore razumeti vas, če imata popolnoma drugačen pogled na življenje, ljubezen in različne želje, to ne vodi nikamor.

Poleg različnih karakterjev ter življenjskih stilov je lahko konec zveze pogojen tudi z dolgčasom in občutkom naveličanosti, kar pa je najverjetneje spet povezano s tem, da preprosto nista kompatibilna. Zvezo obvezno končajte tudi, če ste v njej žrtev psihičnega ali fizičnega nasilja, ki se sicer najlažje skrije prav za štirimi stenami. Če vas partner ponižuje, vas ne ceni in vas ima za nekaj samo po sebi umevnega, mu obrnite hrbet in odkorakajte. Kaj pa če vam je postal všeč nekdo drug? Premislite in bodite pazljivi, saj bežna simpatija lahko uniči pravo ljubezen. Včasih je to, da nam je všeč nekdo drug, zgolj opozorilo, da nam v partnerstvu nekaj manjka Ker pri svojemu fantu pogrešamo določene lastnosti, nam postane všeč oseba, ki vse to ima. Četudi gre za varanje, nas lahko ta izkušnja nekaj nauči ter celo obogati našo zvezo. Odločitev je na vas. Pretehtajte slabe in dobre plati vašega razmerja in se vprašajte naslednje:

Kako se počutim, ko sem s svojim fantom? Ali imam občutek, da me ceni in spoštuje ali pa me ne jemlje resno, me morda celo zasmehuje? Kako doživljam najino spolnost? Me moj fant osrečuje ali sem od njega zgolj odvisna? Kakšna sem, ko sem sama s seboj? Ga pogrešam ali imam občutek, da lažje zadiham? Koliko imava skupnih pogledov in hobijev, v kolikšni meri lahko uskladiva vajine različne želje in sva pripravljena na kompromise?

Tudi ko se boste to vprašale in analizirale vajino razmerje, morate upoštevati dejstvo, da navadno velja: poslušajte svoje občutke. Če ste srečni, najverjetneje sploh ne potrebujete takšnega premlevanja. Že to, da ste začeli premišljevati o vprašanjih smisla vajine zveze, nakazuje na nezadovoljstvo. Ko si boste to priznale, pa se odločite: se boste za zvezo potrudile ali je bolje stvar končati? Upoštevajte tudi to, da je smiselno zgolj, če se trudita oba, saj je razmerje stvar obeh.

Priporočamo tudi

Varanje
Tabu? Kljub temu je vsako leto v porastu in ne, ne varajo samo moški, tud vedno več predstavnic ženskega...
Dame, bodite pripravljene na barabo
Draga dekleta, imela sem priložnost spoznati veliko fantov, moških in še kako drugače bi jih lahko...
Želite nadzorovati življenja drugih?
Besedna zveza "control freak" po psihološki razlagi označuje človeka, ki želi imeti nadzor nad...
Ali lahko kdo napove mojo prihodnost?
V bližnji prihodnosti me baje čaka katastrofa na ljubezenskem področju, ki ima večje razsežnosti...

Vaš komentar