Naroči se na RSS

Čudežna goba rejši


Že poznate olje iz gobe reishi oziroma po slovensko rejši? To je olje, ki ga pridobivajo iz vrste drevesne gobe. V Sibiriji velja hladno stiskano olje gobe rejši za preventivno sredstvo proti raku in za zdravljenje različnih oblik raka.

Drevesna goba z latinskim imenom Ganoderma lucidum, poznana tudi pod imenom Reishi, je znana in cenjena rastlina, sploh na Kitajskem in Japonskem ter je tudi registrirana kot dopolnilo po zdravljenju raka, ker zmanjšuje negativne učinke obsevanja in kemoterapije. V Sibiriji pa uporabljajo olje iz gobe rejši za zdravljenje vseh oblik raka. Prav tako jo priporočajo uživati vsem tistim, ki imajo v družini rakasta obolenja, in sicer kot preventivno sredstvo proti raku samostojno ali z olji, ki vsebujejo veliko vitamina C. Ganoderma lucidum se lahko uživa v več oblikah, ne le kot olje. V bolje založenih lekarnah jo dobite v oljnih kapsulah, lahko pa uživate tudi čaj iz nje. Prav tako je na voljo posušena goba, ki je grobo mleta.

Poleg zdravilnih lastnosti je ta goba na pogled izredno privlačna in zaradi svoje narave (za razliko od večine gob mehkejše konsistence) ni tako občutljiva na okolje v katerem raste. V naravi raste predvsem na panjih listavcev v predelih z milejšo klimo, a je izredno redka, zato je njen obstoj v naravi ogrožen.

Goba rejši je bogata z beljakovinami in skoraj ne vsebuje ogljikovih hidratov. Ima zelo malo holesterola, veliko vitaminov A, C in vitamina B. V gobi rejši so še prisotni kalcij, fosfor, železo, magnezij, mangan, cink, prehranske vlaknine, naravni antibiotiki, ergosteroli, steroli .. Zelo pomembna sestavina v gobi so rejšijevi polisaharidi, ki so učinkoviti proti raku in se vežejo z aminokislinami. Ob redni uporabi se telo očisti toksinov, odstranijo se prosti radikali in poveča se naravna odpornost organizma. Tudi negativni učinki kemoterapije se ob uporabi gobe rejši omilijo.

Pozitivni učinki se ne kažejo samo pri zdravljenju raka, temveč se kažejo tudi pri izboljšavi prebave, preprečujejo in popravljajo stanje astme in bronhitisa, krepijo srce in ožilje, deluje kot antioksidant, ker odstranjuje proste radikale, uravnava krvi tlak in znižuje holesterol. Učinkovita je tudi pri bolezni ledvic, jeter in prostate.

Priporočamo tudi

Jojoba za nego kože
Jojobino olje pridobivajo iz semen jojobe. To je rastlina, ki uspeva le v nabolj vročih in sušnih pokrajinah....
Pri gobarjenju bodite previdni in spoštljivi
Gobe rastejo na različnih podlagah in tleh. Pojavljajo se v gozdu, na travniku, na vrtovih, pa tudi...
Jojobino olje – zakladnica narave
Jojobino olje, ki se imenuje tudi Simmondsia chinensis, je pravzaprav naravni tekoči vosek, bogat vir...
Ali že poznate čudežne lastnosti kokosovega olja?
Strokovnjaki pravijo, da je najkoristnejši dodatek k vaši prehrani kokosovo olje. Zakaj? Ker je lahko...

En komentar na objavo “Čudežna goba rejši”

Vaš komentar