Naroči se na RSS

Adijo celulit!


Vse toplejši dnevi pripomorejo k temu, da so ženska telesa vse manj oblečena. Z manj pokrite kože pa se začenjajo problemi s celulitom in pomarančno kožo.

Kaj sploh je celulit? Celulit je naraven pojav, ki je posledica normalne strukture podkožja pri 80 % žensk. Koža je sestavljena iz epidermisa (povrhnjica, ki je najtanjši del kože), dermisa (usnjica koži služi kot opora) in hipodermisa (podkožje, ki je sestavljeno iz maščobnih celic, ki tvorijo površinsko telesno maščobo). Celulit se torej nahaja v podkožju. Sam po sebi ni težaven, ker ne vpliva na naše zdravstveno počutje, problem pa se pojavi, ko se ženska začne s tem obremenjevati. In to se zgodi kar pri 80 % žensk, ki opazijo pomarančno kožo ali vidnejše znake celulita. Vsaka ženska ima celulit – prisoten je že zaradi same zgradbe našega telesa. K zelo izrazitemu celulitu pa pripomorejo še nezdrava hrana, premalo popite tekočine (priporočljiva voda in ananasov sok – topi maščobo) in premalo telesne aktivnosti.

Nad celulit se ženske spravijo z različnimi preparati, raznimi kremami, kapsulami, masažo … Vsaka ženska bi se rada znebila celulita v nekaj dneh, ker to oglašujejo na televiziji, v časopisih in seveda v kozmetičnih salonih. Dokazano najučinkovitejša metoda za odstranjevanje te nadloge je veliko gibanja in pitje vode. Obstajajo pa tudi določene vaje, ki spodbujajo k oblikovanju mišic in hkrati izgubljanju celulita. Vaje so povzete po spletni strani Aktivna.si.

Izpadni korak
Zgornji del telesa je vzravnan, ramena so nazaj, noge pa v širini ramen. Z eno nogo stopimo naprej, druga ostane na mestu. S telesom se premaknemo naprej, celotno telo se spušča v nizek položaj. Večji del obremenitve moramo nameniti iztegnjeni nogi. Noge v kolenu pokrčimo za 90 stopinj, koleno pa pri tem ne sme preseči položaja stopal. Po trikratni ponovitvi se vrnemo v začetni položaj in ponovimo vajo še z drugo nogo. Vseh ponovitev naj bo pet.

Počep na eni nogi
Telo je vzravnano, položaj nog je v širini ramen. Naredimo normalen počep z iztegnjenimi rokami do položaja, kjer bodo zadnje stegenske mišice napete. Počep z eno nogo naredimo prav tako, le da je ena noga pokrčena. Naredimo deset počepov z vsako nogo.

Izteg kolka
Postavite se v položaj, ko se oprete z dlanmi in koleni na tla. Hrbet mora biti raven, trebušne mišice pa napete. Najprej iztegnete eno nogo nazaj, tako da je v isti višini kakor hrbet. Zadržite nekaj sekund in jo zopet postavite v prvotni položaj. Nato enako storite z drugo nogo. Naredite 10 ponovitev z vsako nogo.

Vaje se izvajajo vsak drugi dan, po nekajtedenski redni vadbi pa bodo že opazne prve razlike. Do poletja je še kar nekaj časa, torej še ni prepozno za začetek redne vadbe.

Če pa še vedno ne verjamete v čudežno moč aerobnih vaj, in še vedno prisegate le na kreme, si ob nanašanju le-teh vzemite nekaj časa in si dodobra zmasirajte s krožnimi gibi problematične dele. Saj prav masaža pripomore k boljši prekrvavitvi telesa.

Priporočamo tudi

Mislim, kar želim misliti
Dolgo nisem nič napisala. Zakaj je temu tako, še sama ne vem. Saj je življenje že samo po sebi ena...
IPL-nova tehnologija odstranjevanja dlačic
Punce moje in seveda fantje, zdaj je ravno pravi čas, da naredimo kaj s to našo večno nadlogo, mar...
S pravilno prehrano bodo tudi “tisti dnevi” v mesecu prijetni
Čeprav se menstrualni ciklusi in PMS-i pri vsaki posameznici razlikujejo, vseeno obstaja nekaj ukrepov,...
Mastni lasje niso prav nič mikavni
Mastni lasje niso prav nič mikavni, pa naj bodo na njeni ali njegovi glavi, a kljub temu prekomerno...

4 komentarjev na objavo “Adijo celulit!”

 1. alenka pravi:

  Jaz prisegam na vsako dnevno uporabo pilinga in nato masažo z mandljevim oljem ter eno urco do dve na teden pilatesa.

 2. Haro pravi:

  jaz mislim, da je najboljše redno ukvarjanje s športom, ki te ZASVOJI in seveda veliko vode.. BREZ zaljubljenosti v gibanje NE GRE!

 3. Barbara Rudolf pravi:

  Popolnoma se strinjam s Harom.
  Sama prisegam na vsakodnevno rekreacijo, piling in masažo.

Vaš komentar