Naroči se na RSS

Svilene noge brez Photoshopa


LegsRedke so srečnice, ki se še niso spopadle s problemom vraščanja dlačic. Problem lahko prizadene vsa področja, kjer se odstranjujejo dlake, prepozna pa se jih po “črnih pikicah”, iz katerih smo potegnili tudi že po več centimetrov dolge dlake ali po “rdečih pikicah”, kjer gre za isto varianto z vnetim okoliškim tkivom. Dlaka je v tem primeru zavozlana pod povrhnjico in ne more izrasti. Rešimo jo lahko z izstiskom.
Nemalokrat se dlačica vraste vzporedno pod povrhnjico in je tako tudi dobro vidna. Odstraniti jo je potrebno s sterilno iglico in pinceto, pomembno pa je najti njen konec, ker se drugače rada pretrga.

O hujših primerih, ki jih lahko povzročajo vraščene dlačice, tukaj ne bomo govorili, navedli pa bomo najpogostejše kozmetične napake, ki potencirajo vraščanje dlačic in nasvete, kako se jim izogniti.

Preveč poroženela koža

Skozi močno poroženelo kožo bodo dlačice težje izrasle. Močno poroženelo kožo lahko ponazorimo z opekami, ki niso lepo naložene ena na drugo, ampak so ena na drugo “nametane”. Ravno ploskev je seveda lažje prebiti kot večplastno.
Zato poskrbite, da bo vaša koža deležna luščenja vsaj enkrat na teden.

lady-legs_300Recept iz babičine skrinje: sol
Sol je najbolj naraven in poceni način za mehansko luščenje kože.

Premalo navlažena koža

Suha koža je najpogostejši vzrok za vraščanje dlačic. Navlažena koža ustvarja mehko, ravno in napeto površino, suha pa trdo in večplastno, za katero smo že ugotovili, da jo dlačice težko prebijejo.
Poskrbite, da bo vaša koža v vsakem trenutku dovolj navlažena, še posebno pozornost ji namenite v mrzlih mesecih in času centralnega ogrevanja. Vlažnost kože lahko preverite s “turgorjem”. Uščipnite se in, če koža v trenutku skoči v prvotno stanje brez posledic, potem je dovolj navlažena, v nasprotnem primeru ali če se (bog ne daj) na koži že poznajo luskine, “prhljaj” ali jo vidno vleče skupaj, jo takoj navlažite.

Recept iz babičine skrinje: olivno olje
Olivno olje je najbolj staro poznano olje, kadarkoli uporabljano za nego kože. Njegove pozitivne lastnosti še danes s pridom izkoriščamo. Ima izjemne vlažilne lastnosti. Lahko ga uporabite namesto kreme, gela za tuširanje, zmešanega s soljo- za piling (SOLI NE UPORABLJATI NA OBRAZU!) ali zmešanega z glino – kot obloge.

Uporaba strojčka za depiliranje

Vse uporabnice depilatorja, ki so poskusile vsaj dve alternativi depiliranja pravijo, da se po omenjenem strojčku dlačice najbolj nemogoče vraščajo, takoj za njim pa sledi britvica. Največkrat problem reši že opustitev tovrstnega načina depiliranja. Morda je problem v potrganih dlačicah ali vrtljivi glavi depilatorja, strinjamo se, da je možnost vraščanja dlačic po depiliranju s toplim voskom najmanjša.

Ana Škulj vodi Kozmetični salon Školjka.

Priporočamo tudi

Spoznavanje samega sebe I.
Od rojstva dalje nas starši in okolica pitajo s strahom, stresom in skrbmi. “Pazi, da ne padeš”...
Ne bodite sužnje stresa
Stres je odziv telesa na pomembne in naporne spremembe našega življenja. Živimo v času hitrega tempa...
Pri ginekologu
Ne vem, kako je pri ostalih damah, ampak jaz osebno zelo ne rada hodim na ginekološke preglede. Niso...
Nohti – odraz našega zdravja
Urejeni nohti naj bi bili odraz zdravja človeka, njegove notranje umirjenosti in zdravega načina življenja....

En komentar na objavo “Svilene noge brez Photoshopa”

  1. Petra pravi:

    mja depilator je res kr neki :S

Vaš komentar