Naroči se na RSS

Pretirano ljubosumje – začetek konca


Danes sem prebrala kratko besedilo o ljubezni. Nekateri ljudje očitno verjamejo, da je ljubezen čarobna palčka, s katero delamo čudeže, in ki premaga vse ovire. Čarobna je kvečjemu le zato, ker nas naredi, če ne slepe, pa vsaj slabovidne. Znano je, da smo zaradi ljubezni pripravljeni ignorirati in tolerirati stvari, ki jih drugače nikoli ne bi. Zakaj? Zakaj sprejeti stvari, ki nas jezijo, žalijo in podobno? Zato da imamo nekoga in da nismo sami. To je edina resnica.

LjubosumjeZagotovo se v ljubezni razvija toleranca in se maksimalno vlaga, da se doseže zadovoljstvo v zvezi. Ampak vseeno, ne za vsako ceno. Ljubezen je čudovita, a ni vse. Spoštovanje, iskrenost in zaupanje pa so. Brez tega nimamo nič razen izgovora, da gre za< ljubezen.

Logično je, da si v ljubezenskem odnosu ne želimo imeti bilo katerega položaja. Sprejemljiva je le ekskluziva. Kadar pa občutimo, da je naš položaj ogrožen, postanemo ljubosumni. Do neke meje je lahko to pozitivna stvar, a zato je treba prepoznati, kdaj ljubosumje preneha biti konstruktivno in postane destruktivno.

Ljubosumje je odraz nesigurnosti. Nesigurnost pa vendarle ni normalno človeško stanje. Kaj se je zgodilo z ležernostjo, sproščenostjo in pomirjenostjo? Dejstvo, ki še bolj nakazuje na to, da je ljubosumje oblika norosti je, da človek ni nujno ljubosumen le na sedanjost, ampak tudi na preteklost.

Običajno slišim komentarje, kako smo ženske bolj ljubosumne. Realno gledano tako prepričanje je posledica tega, da ženske hitreje reagiramo in nimamo težav s priznavanjem ljubosumja, medtem ko moški tega ne bodo nikoli svojevoljno priznali. Zelo dolgo skrivajo svoje ljubosumje in so v tem veliko bolj spretni.

Ljubosumje je le še en strah več, a ljubosumen človek le še strahopetec več.

To je začetek konca, ki briše vse možnosti zdrave in srečne zveze.

Priporočamo tudi

Mešani zakoni
Inspiracijo za pisanje na temo mešanih zakonov sem dobila čisto slučajno. Na enem izmed forumov sem...
Nasmehni se, bogata si!
Mediji nas napadajo z vseh strani. Novice o bogatih, nadaljevanke in filmi, v katerih se igralci bohotijo...
Ljubezen na preizkušnji
Ne še ena love story Beseda obstane na papirju. Želela mu je napisati sporočilo, ki bi ga videl,...
Kraj, kjer se končajo sanje?
Izguba službe z odpovedjo, prenehanje pogodbe o zaposlitvi, konec statusa dijaka ali študenta je lahko...

2 komentarjev na objavo “Pretirano ljubosumje – začetek konca”

 1. Niko pravi:

  Bravo, fant!

  Le eno napako (pomanjkljivost??? netočnost v predzadnjem odstavku)) ti bi očital glede zapisanega.

  :D

 2. DinaTheQueen pravi:

  DinaTheFant se ti zahvaljuje za komentar ;) :)

  Moje izkušnje so pač take, izjeme so pa vedno in povsod.. Osebno nisem nikoli doživela, da bi mi kakšen moški priznal ljubosumje.. tudi če je bilo očitno.. :)

  Lp.

Vaš komentar