Naroči se na RSS

Predsodki o odnosih


Kateri odnos je danes pravilen in kateri napačen? Kdo je pravzaprav pristojen, da o tem presoja? Večina ljudi ob pogledu na mlado žensko s postaranim bogatim moškim takoj pomisli: korist, korist in še enkrat korist. Ali potem verjamete, da je korist lahko le finančna? Vemo, da temu ni tako, saj vsak izmed nas hrepeni po različnih stvareh, bodisi materialnih ali nematerialnih. Zakaj obsojamo le njo, njega pa ne? Saj verjetnost, da je on z njo iz koristi, ni nič manjša, kot ta, da je ona z njim. Kakorkoli že, tudi tiste na videz “trandicionlne zveze” so lahko zasnovane na koristi, le da to redko opazimo in posledično manj obsojamo.

Mlada ženska, starejši moškiRes je, da v tovrstnih odnosih obstaja večja verjetnost razlik v stališčih, ker partnerja prihajata iz različnih “generacij”. Možen problem je tudi verjetnost, da se bo starejši partner z leti začel počutiti manjverednega in postal bolj posesiven, že zaradi same bojazni, da ga bo partner zapustil zaradi nekoga mlajšega. Osebno menim, da je to bolj povezano z značajskimi lastnosti človeka kot z leti. Torej generacijske razlike se z leti vsekakor stopnjujejo, kar pa še ne pomeni, da se zveza ne bo obnesla.

Stabilnost odnosov, kjer so razlike v letih velike, je predvsem odvisna od zrelosti partnerjev in kako uspešno uravnotežita vzorec “starš-otrok”. Predvidevam, da v takem odnosu starejši partner v večini primerov prevzame vlogo starša. Kar je tudi logično, saj odnosu prinaša več izkušenj. Mlajši partner pa potem postane nekakšen otrok. A vsi vemo, da so otroci podrejeni staršem. Sedaj se pojavi vprašanje, kako to funkcionira v ljubezenskem razmerju? Ugotovite lahko le sami.

Ljubezenski odnos zahteva uravnoteženo energijo, dajanje, sprejemanje in podobno. Menim, da takšno ravnotežje premaga tudi razliko v letih. Teža čustev vedno odtehta in pomete s predsodki. Pravijo, da prava ljubezen ne šteje let. Ali jim bomo verjeli, pa je odvisno od nas samih.

Priporočamo tudi

Drzen in pogumen, zakaj pa ne?
Na tem svetu je veliko ljudi. Vsak izmed nas ima svojo zgodbo. Eni živijo svoje sanje, medtem ko drugi...
Zdrava in učinkovita dieta
Morda ste si tudi vi za novoletni sklep zadali okleščiti nekaj kilogramov. Da bo dieta tudi zdrava...
Prijateljstvo med moškim in žensko
Ne vem, ali se mi dozdeva ali je danes vse več in več teh moško-ženskih prijateljstev. Jaz imam toliko...
Zakaj se ne želite poročiti?
Danes, ko si istospolni partnerji v Sloveniji trudoma prizadevajo, da bi se jim priznala pravica do sklenitve...

Vaš komentar