Naroči se na RSS

Naravni lifting obraza


Naš obraz zrcali proces staranja, slabljenja mišic in stresa. Naš obraz daje drugim ljudem prvo informacijo, prvi vtis o nas, kateri lahko odločilno vpliva na našo samopodobo skozi celotno življenje. Želimo privlačen obraz, ki odseva moč in odraža našo predanost zdravemu načinu življenja, zdravemu duhu v našem telesu, duši in duhu. Prav tako lahko naš obraz razkriva vojne vihre stresa, gravitacije in atrofijo obraznih mišic. Včasih tako zagledamo v ogledalu popolnega neznanca in se sprašujemo, kaj se je zgodilo z obrazom, ki smo ga nekdaj poznali in občudovali. Sprašujemo se, kdaj in kako se je začel proces upadanja in povešanja. Kaj lahko storimo, da zaustavimo te procese? Kako lahko izboljšamo izgled neželenih črt, podbradka, račjih tačk okoli oči in povešene zgornje veke?

Alenka ZavršnikTako kot telesna vadba značajno okrepi ostale dele našega telesa, tako tudi obrazna vadba okrepi naše mišice obraza; mišice se krčijo, postanejo močnejše in posledično privzdignejo obraz, pospeši se krvni obtok in s tem preskrba s kisikom in hranilnimi snovmi, vzpodbuja nastajanje kolagena in elastina.

Naravni lifting obraza je naravna rešitev za vse ženske (pa tudi moške), ki se želijo počutiti boljše, učvrstiti mišice obraza in izgledati mlajše.
Obraz bomo osvežili, ga privzdignili, naša koža bo zasijala, podoba pa ponovno dobila jasne in definirane mladostne obrise. Mladosten obraz sam po sebi ne more obstajati, če nima prave podpore celotnega telesa in duha.

Vaja za pokušino:

Ekspresni lifting oči

Učvrsti mišice čela in privzdigne oko

Sprostite področje okrog obrvi: nežno dvignite eno obrv in masirajte nastalo gubo eno minuto, ponovite na drugi strani. Tri srednje prste položite na obe strani tik pod vaše obrvi. Palci naj počivajo sproščeno na obrazu. Z blazinicami prstov potisnite vaše obrvi. Navzgor in rahlo navzven. Zadržite to pozicijo, oči so odprte. Počasi potisnite vaše obrvi navzdol proti uporu vaših prstov (obrvi z blazinicami zadržite visoko). Držite 5 sekund.

Roke umaknite z obraza, globoko vdihnite skozi nos in izdihnite skozi usta. Ponovimo vajo, vendar tokrat zadržimo 10 sekund, pri 7 sekundi zapremo oči (obrvi morajo biti še vedno visoko). Roke umaknite z obraza, globoko vdihnite skozi nos in izdihnite skozi usta. Ponovimo vajo, vendar tokrat zadržimo 10 sekund, pri 7 sekundi zapremo oči (obrvi so še vedno visoko). In še enkrat ponovimo (skupaj 35 sekund). Uporabite moč misli in se res osredotočilte na mišično območje, s katerim vadite. Zapomnite si, da vam bo res pomagalo do hitrejših rezultatov. Vsak dan poskušajte narediti več ponovitev in zapomnite si, da morate začutiti toploto.

Alenka Završnik, Forma Vita

Priporočamo tudi

Valentinova nega obraza doma
Vsaka dama je rada urejena še posebej na praznik zaljubljencev, ko vas vaš dragi povabi na zmenek ali...
Posvetimo se obrazu
Sonce zgublja svojo moč, počasi se skriva za oblake, mi pa oblačimo dolge hlače in rokave. Skrb za...
Naučite se branja obrazov
Starodavni taoisti pravijo, da nam branje obraza (rečejo mu mien shiang) pomaga razumeti druge, odraža...
Domači recepti za nego normalne kože
Normalna koža je bolj ali manj čista in ravno prav vlažna. Za vsakodnevno nego uporabljajte neagresivno...

Vaš komentar