Naroči se na RSS

Naj bo gibanje užitek


Vsakodnevne obveznosti nas izčrpajo in že v ponedeljek si želimo da bi bil jutri petek in torej vikend. Utrujenost in obveznosti nam preprosto jemljejo voljo do gibanja med delovnikom. Večina mladih se premalo giba, češ da ni nič zanimivega v okolici in da je dovolj, če se sprehodi do šole, ki pa ni dlje kakor 5 minut hoda. Tudi starejše generacije so se že kar razvadile, da med tednom raje po službi malo poležavajo v dnevni sobi pred televizijo, kakor da bi povabili na sprehod dobrega sogovornika in tako izkoristili prijetno s koristnim.

V naslednjih vrsticah so predstavljeni različni načini za več zabavnega gibanja, ki naj ne bo obremenitev ampak užitek.

PLES:
Si tudi ti ena izmed tistih, ki se ti razpoloženje ob dobri glasbi izboljša za 100%, rešitev je tu. Danes je na vsakem koraku priložnost, da razmigamo boke ob dobrih ritmih v diskotekah, plesnih šolah, če pa si malo bolj sramežljiva dama, potem se zavrti v svoji sobi ob tvojih najljubših komadih. Ples ni le zabava s prijatelji, ampak tvoje telo porablja odvečne maščobne blazinice in hkrati oblikuje tvoje noge, zadnjico in boke. Torej naj se ti zvrti od dobre glasbe.

RolanjeROLANJE:
Če ti je sprehajanje dolgočasno, povabi sošolko, prijateljico, sestro ali kar svojega fanta na posebno doživetje na rolerjih. Odpravita se na popoldanski ogled mesta. Če pa si bolj zainteresirana za daljše ture na rolerjih, si omisli na sončno soboto ali nedeljo krajši izlet po slovenski obali.

PLAVANJE:
Imaš v bližini bazen in ga vedno samo opazuješ nikoli ne skočiš vanj? Organizirajte si s prijatelji dan v tednu, ko se boste družili in šli za dve uri v bazen. S plavanjem, podajanjem žogice ali igranjem vaterpola se boste zabavali, hkrati boš pridobila kondicijo in še super se boš počutila po koncu druženja.

DRSANJE:
V teh dneh lahko s prijateljicami izkoristite še zadnje koščke ledu na prostem ali v dvorani. Predvsem se boste zabavale in smejale ob padcih. Ob pravi uri pa bo velika verjetnost tudi za dobro moško družbo.

SMUČANJE:
Letošnja zima je bila kar prijazna in je podarila veliko snega. Slovenska smučišča še vedno obratujejo, če ne drugače ob vikendih, ko smo vsi prosti. Torej naj ne bo izgovorov, ko te sošolci iz srednje šole povabijo na smučanje ali deskanje. Naj bo dobra družba izgovor za nepozaben dan.
Ne glede na to katero aktivnost izbereš je predvsem pomembno to, da v njej uživaš. Ko uživaš se sprošča hormon sreče, ki tvoje dobro razpoloženje ohrani še dolgo po vadbi v dobri formi.

Priporočamo tudi

Nasveti za uspešno učenje in opravljanje izpitov
Za veliko dejavnosti v življenju posameznika lahko rečemo, da so sezonske narave. Včasih mogoče to...
Kaj v resnici hočemo ženske?
Začeli bi lahko čisto vsakdanje, ali bolje rečeno, samoumnevno dejstvo, ki naj bi zanimalo ženske....
Ob oknu
Sedel je ob oknu. Videti je bilo, da so njegove misli odtavale daleč stran. V pogledu je bilo čutiti...
Ne bodite sužnje stresa
Stres je odziv telesa na pomembne in naporne spremembe našega življenja. Živimo v času hitrega tempa...

3 komentarjev na objavo “Naj bo gibanje užitek”

  1. Petra pravi:

    al pa ce mate kak jahalni klub u blizini…al pa preprosto vsakodnevni sprehod s psom…

  2. reiki pravi:

    gibanje je vedno uzitek:)

  3. Haro pravi:

    Sex je baje najboljši antidepresiv

Vaš komentar