Naroči se na RSS

Bodimo hvaležne


V življenju velikokrat zasledimo misli v obliki stavkov, kot so: “Uživaj dan, Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju, Živi vsak dan kot da je tvoj zadnji in podobno.” Ob navalu raznoraznih pozitivno naravnanih misli se človek vpraša, če res pozna koga, ki dejansko svoje življenje živi na tak način.

Vsi vemo, da finančna kriza še ni prešla. Nekateri jo že občutijo, drugi poskušajo sprejeti njene posledice, spet tretjih se ni dotaknila. Poleg finančne krize ljudem zadnje čase povzroča težave prav vreme in vremenski pojavi, na katere nimamo vpliva, gledano na mikro nivoju pa smo ljudje pogosto sami vzrok za svoje težave, vsaj kar se tiče naših medsebojnih odnosov.

Stvari si večkrat zakompliciramo, namesto da bi se držali (naj)bolj enostavne rešitve. Taki smo, boste rekle. Ampak z napačnimi odločitvami si lahko mimogrede otežimo življenje.

Skorajda ne poznam človeka, ki bi se ob večjih težavah nasmehnil in dejal “Verjamem, da bo vse še vredu”. Nekako začenjam pogrešati v naši družbi ljudi, ki bodo kljub vsemu gledali v prihodnost z upanjem. Menim, da so državni organi mnogim naredili veliko škode glede tega, zato prihaja do protestov, takih in drugačnih, ne samo pri nas, ampak po celem svetu. Stavke, takšne in drugačne, tudi gladovne, kjer človek tvega lastno smrt z upanjem na boljše čase…

hvalaPosvetimo se svojemu življenju in razmislimo o njem. Razmislimo o svojih željah in imejmo UPANJE. Namesto obžalovanj tistega, česar nimamo, bodimo hvaležne za stvari, ki jih imamo. Ni vedno lahko, včasih je prav težko, ampak dolgoročno gledano se splača.

Bodimo hvaležne za ljudi, ki jih imamo rade in ki nam ljubezen vračajo. Iščimo dobre stvari v življenju in če še nismo, postanimo lučka v teh relativno težkih časih. Neverjetno je, da so drobne stvari, o katerih ogromno slišimo in jih ponavadi premalo cenimo, res pomembne. Nekaj prijaznih besed lahko da človeku, ki je mogoče izgubil svoje upanje, novo upanje.

Ne hranimo ljubezni le za tiste, ki jih že poznamo in so že ob nas, ampak jo poskusimo deliti z vsemi. Verjamem, da če bi vsak človek tako razmišljal, da bi svet postal lepši za vse. In bodimo hvaležne. Kar damo, se nam vrne. V odnosih to drži. In več ljubezni bomo dale, več je bomo dobile in bolj bomo srečne. V teh dneh po prazniku vseh žensk si vzemimo malo več časa zase in za druge. In poiščimo v svojem srcu ljubezen.

Priporočamo tudi

Minljivost, sebičnost in strah..
Iz dneva v dan gredo mimo nas številne lepe stvari, a mi jih sploh ne opazimo. Ali kdaj pomislimo na...
Zmanifestirajte svoje sanje
Zmanifestirajte svoje sanje Prednovoletni čas, je čas, ko vladajo posebne energije. Ljudje se...
Trema pred razgovorom za službo?
Slej kot prej pri vsakemu od nas pride čas, da si najdemo zaposlitev, bodisi je to zgolj študentsko...
SLUŽENJE DENARJA NI ČAROVNIJA
O pridobivanju obilja in denarja so pisali že mnogi priznani avtorji, ki so se rodili pred več...

3 komentarjev na objavo “Bodimo hvaležne”

  1. Petra pravi:

    cudovit clanek :) se cist strinjam

  2. Jasna pravi:

    Hvala Petra, vesela sem, da ti je všeč:)

  3. Petra pravi:

    najsrecnejsi je tisti clovek ki osreci najvec ljudi… ;)

Vaš komentar