Naroči se na RSS

Barve letošnje pomladi


Pomladi letos bolj slabo kaže, vseeno pa lahko pričakujemo, da se bo narava kmalu prebudila in nas navdušila s svojimi barvami. Črno, sivo, rjavo in ostale temne barve bomo tudi ženske pospravile v omaro in se obdale s svetlejšimi in živahnejšimi barvami, ki bolj ustrezajo živahnemu in veselemu tempu pomladi. Katere pa so tiste, ki bodo zaznamovale letošnjo pomlad?
miss selfridgeMango
Koralna

Barva, ki nas sicer bolj spominja na najtoplejši letni čas, bo letos svoj pohod začela že spomladi, obržala pa se bo tudi skozi poletje. Lahko se odločimo, da bomo najprej začele z nekoliko bolj umirjenimi odtenki te barve, vendar je ta odločitev vaša. Če se v tako kričečih odtenkih ne počutite najbolje, se raje odločite za bolj nežen odtenek te barve ali pa z njo le popestrite oblačila. Poleg oblek, kril in majic najdemo v koralni barvi pravo morje modnih dodatkov: torbice, pasovi, nakit, lasni dodatki… Izbire je veliko in gotovo lahko najdete nekaj kar ustreza tako vašemu okusu in postavi kot tudi denarnici.

Chinesehollywould
Turkizna

Pa ne samo turkizna, temveč cela paleta modrih in zelenih odtenkov. Tudi tu velja isto, če se ne počutite dobro v tako intenzivnih barvah, je bolje, da se omejite zgolj na dodatke v takšnih barvah. Izbira je velika, turkizno pa so posvojili predvsem oblikovalci čevljev. Takšni čevlji bodo popestrili še tako dolgočasna oblačila, še posebej, če se odločimo za visoke pete. Če imate torej v omari veliko kosov, ki jih niste nosile samo zato, ker so se vam zdeli dolgočasni ali pa vam velikokrat zmanjka domišljije in zato pristanete v vedno istih klasičnih oblačilih, so takšni čevlji odlična rešitev.

topshopmoschino
Bela

Vse od kar so se zveznice začele množično pojavljati na prireditvah v belih večernih oblekah, smo čakale, da bo ta trend dosegel tudi nas. In s pomladjo k nam tudi prihaja. Otresli smo se predsodka, da bele obleke preveč spominjajo na poročne. Kako lahko to bolje dokažemo kot z nakupom bele obleke? Vseeno pa je potrebno biti pozoren, raje se odločajte za romantične obleke in lahke materiale, da se za vami ne bodo obračali in spraševali ali v Sloveniji snemajo nadaljevanje Pobegle neveste. Svetleči in težji materiali so še vedno rezervirani za poročne obleke. Imate pa vseeno veliko izbire, saj se je trend belih oblek razcepil na dve strani: na kratke, romantične obleke z volančki in naborki, z dodatki šifona, tila in podobnih materjalov in na nekoliko daljše, bolj konzervativne obleke enostavnih linij, brez balasta. Odločitev je popolnoma vaša. Pozorne bodite na kombiniranje, beli čevlji verjetno niso najboljša izbira, prav tako bo tudi bolje, če svoje lase pustite razpuščene.

Steve Madden3.1 Phillip Limarden b
Kožna in ostale nevtralne barve

Tudi kožne barve smo se dolgo časa izogibale, saj preprosto ni bilo oblačil, ki bi bila v kožni barvi in bi hkrati delovala prefinjeno in ženstveno. To pomlad bo drugače, vse od majic, bluz, oblek pa do torbic in čevljev, ki so must-have letošnje sezone. Pazite le, da ne boste izgledale, kot da na sebi ne nosite ničesar, videz, ki se ga je Lady Gaga posluževala, je pač primeren samo zanjo. Izogibajte se torej bodyjev in ostalih preveč oprijetih krojev. Tudi tu pa imate alternativo. Če vam kožna barva oblačil preprosto ni všeč, imate zato na voljo veliko izbiro oblačil v ostalih nevtralnih barvah. Lahko izbirate med rjavimi, roza, pepelnatimi odtenki, le da so v svetlejših, obledelih ali pastelnih odtenkih.

topshop2karen millentopshop3
Pike, črte in vzorci

Pike, črte in vzorci sicer niso barve, vendar bodo imeli veliko vlogo in jih zato ne smemo spregledati. Mornarska moda s črtami bo pomemben del mode tudi letošnjo pomlad. Prevladovale bodo kombinacije bele, modre in rdeče, ki se bodo, v nasprotju s prejšnjimi leti, začele pojavljati tudi na hlačah in krilih, kar do sedaj ni bilo zelo običajno. Tudi pike se še vedno trdno držijo »na sceni« in tudi pike se bodo pojavljale pojavljale v kombinacijah z modro, rdečo in belo, vendar tudi črno, kožno in svetlo roza barvo. Veliko pikčastih oblačil je krojeno v slogu petdesetih let ali se pri njih vsaj navdihujejo. Vzorci kraljujejo predvsem na poletnih oblačilih in so letos še posebej nori. Dovoljeno bo pravzaprav vse: najbolj kričeče barve, nori vzorci, kombiniranje več različnih vzorcev… V prihodnjih mesecih oblecite nekoliko bolj zadržane in subtilne vzorce ter z njimi naznanjajte poletje, ko bo z junijem prišla vročina pa si dajte duška.

Lea Simčič, KIKLCA.

Priporočamo tudi

Čevlji, ob katerih vam zastane dih
Pomladi letos bolj slabo kaže, vseeno pa lahko pričakujemo, da se bo narava kmalu prebudila in...
Čas je za kopalke
Končno smo dočakali toplo in sončno vreme, lahko se počutimo prav poletno, pa čeprav nas čaka...
Pomlad je pravi čas za lepe trenutke v dvoje
Pomlad je letni čas, v katerem se poleg narave prebudijo tudi čustva, povečata pa se tudi naša ustvarjalnost...
Tipi top pospravljena omara
Se odpravljate v šolo, službo ali preprosto samo na kavo v mesto, vaša omara pa je v takšnem razsulu,...

2 komentarjev na objavo “Barve letošnje pomladi”

Vaš komentar