Naroči se na RSS

5-minutni jutranji make-up


Za vse tiste, ki zjutraj ne morete brez ugašanja budilke in minutk sladkega nedovoljenega dremeža in za vse ostale, ki vam jutranja rutina ne dopušča polurnega ždenja pred ogledalom v kopalnici: pripravila sem vam kratke nasvete, s pomočjo katerih boste v samo nekaj minutah ustvarile sijoč, zdrav in urejen videz …

1. Uporabite svetel korektor in z njim prekrijte vse predele, na katere pada senca. V ta namen so najboljši tekoči korektorji, namenjeni prekrivanju podočnjakov (korektorji v tubicah, na čopič ali na gobico). Za hiter dnevni make-up jih nanesite vsaj na področje pod oči, če vam čas dopušča, pa ga lahko nanesete tudi pod nos in na stranski liniji pri nosu ter na kotičke ustnic. Svetel korektor bo osvežil vaš izgled, saj bo prekril podočnjake, zaradi česar boste izgledale spočite in zdrave.

2. Vzemite srednje temno senčilo, če ste rjavolaska ali rdečelaska – v rjavem odtenku, če ste svetlolaska ali črnolaska lahko tudi v sivem odtenku. To naj bo odtenek, ki je naraven in ne preveč intenziven, tako da ga boste lahko uporabljale in kombinirale z vsemi barvami oblačil. Vzemite gobico ali čopič za nanašanje senčila in si oko nežno obrobite s senčilom. Osenčite zgornji dve tretjini linije zunanjega dela očesa, spodnji del pa lahko osenčite v celoti. Oko bo tako naravno poudarjeno in oblikovano, ne bo pa preveč intenzivno in agresivno.

3. Vzemite maskaro in jo enakomerno nanesite po trepalnicah tako, kot to naredite sicer.

maskara

4. Na lička nanesite rdečilo za lica. Zopet izberite nežen odtenek, ki bo na vas deloval čimbolj nevtralno. Če ste rjavolaska ali rdečelaska, izbirajte med odtenki marelične, oranžne in rdeče, če ste svetlolaska ali črnolaska, pa med različnimi hladnimi odtenki, kot so recimo roza ali vijolična. Rdečilo narahlo nanesite na jabolka ličnic, samo toliko, da jim dodate pridih barve in svežine. Ustvarile boste naravno svež in zdrav izgled.

5. Obarvajte svoje ustnice s šminko, glosom ali obarvanim balzamom. Izberite odtenek, ki naj ne bo preveč nežen in bledikast, ampak svež in prefinjen.

In smo gotove! V samo nekaj minutah jutranjega dela smo osvežile svoj obraz, poudarile svoje vrline in skrile morebitne napake. Ustvarile smo izgled, ki je povsem nežen in nevpadljiv, hkrati eleganten in samosvoj, predvsem pa dosegljiv hitro in praktično. Naj se dan prične!

Anja Farčnik, www.mojalepota.si

Priporočamo tudi

Kako se urediti, ko nimamo časa
Imate tudi vi občutek, da vam zjutraj zmanjkuje časa za učinkovito in dovršeno ličenje ter nego?...
7 nasvetov za zdravo in sijočo kožo
To so nasveti, ki ste jih zagotovo že kdaj slišale… Nasveti, ki so nam jih dajale mame in babice,...
Največja odvisnost človeštva
Začela se je pomlad in na sončno nedeljo samevate doma pred televizijo. Vsi vaši prijatelji in domači...
Vojna z muhami v stanovanju
Sovražim muhe. Poleti jih imam polno stanovanje. Sploh mi gre na živce, ko povabim nekoga na kosilo...

Vaš komentar