Naroči se na RSS

Pozitivni učinki masaže obraza


Masaža obrazaMasaža obraza in dekolteja ponuja priložnost popolne sprostitve duha in več pozitivnih učinkov na kožo.
Znano je, da masaža izboljšuje krvni obtok. Povečuje prekrvavitev in s tem oskrbo ter nahranitev celic s kisikom. Zaradi te lastnosti se masaža priporoča predvsem starejšim koži in koži kadilk in kadilcev. Masaža izboljšuje tudi limfni obtok in tako spodbuja odplavljanje nakopičenih snovi, kar je zaželjeno predvsem pri negi mozoljaste kože.

Masaža kožo mehča in pomaga pri hitrejši regeneraciji tkiv. Koristna je predvsem za zabrazgotinjene kože, kot posledica operativnih posegov ali ozdravljenih aken.

Z masažo koža postane bolj elastična, vitalna in mehansko odporna, česar si želimo pravzaprav vsi.

Poživlja centralno in periferno živčevje ter izboljšuje psihično počutje. Je priložnost za ublažitev vseh negativnih učinkov stresa, ki jim je koža dandanes izpostavljena.

Z izbiro masažnega sredstva lahko pozitivne učinke masaže še povečamo. Privoščimo si lahko na primer tropsko masažo z mangovim maslom.

Mangovec je drevo, ki spada v družino Anacardiaceae in zraste do 15 metrov visoko. Ima podolgovate, dišeče in sijoče liste, majhne cvetove s petimi lističi in mango sadeže različnih velikosti in oblik. Lupina je voščena, gladka, rumenozelene do rdečeoranžne barve z veliko koščico v sredini.

Mangovo maslo se pridobiva iz koščice tega sadeža. Je bogato s trigliceridi (miristinska in lavrična kislina, steroli in tokoferoli…), zato dobro varuje povrhnjico. Je izjemno vlažilno, antioksidantno in regenerativno ter ščiti pred UV žarki. Kožo mehča, jo gladi ter ohranja njeno prožnost ter preprečuje starostne poškodbe. Nenazadnje pa tudi, božansko diši.

Ana Škulj vodi Kozmetični salon Školjka.

Priporočamo tudi

Valentinova nega obraza doma
Vsaka dama je rada urejena še posebej na praznik zaljubljencev, ko vas vaš dragi povabi na zmenek ali...
Naučite se branja obrazov
Starodavni taoisti pravijo, da nam branje obraza (rečejo mu mien shiang) pomaga razumeti druge, odraža...
Naravni lifting obraza
Naš obraz zrcali proces staranja, slabljenja mišic in stresa. Naš obraz daje drugim ljudem prvo informacijo,...
Posvetimo se obrazu
Sonce zgublja svojo moč, počasi se skriva za oblake, mi pa oblačimo dolge hlače in rokave. Skrb za...

Vaš komentar