Naroči se na RSS

Naj samozavest ne bo tujka


SamozavestZakon življenja je takšen, da vsak, ki je samozavesten in energičen doseže veliko več kakor ljudje z nasprotnimi lastnostmi. Pripadaš klubu nesamozavestnih ljudi? Če si odgovorila pritrdilno, potem začni graditi na svoji samozavesti, da bo vsak dan lepši in da tvoja samozavest ne bo poznala meja pri doseganju ciljev.

Najpomembneje je, da se sama odločiš za spremembo.

Dobro premisli, kaj je zate samozavest in zakaj bi rada postala bolj samozavestna? Pomagaj si s vprašanji: “Kako se počutim, ko si samozavestna? V katerih trenutkih se počutim samozavestno? Kakšni občutki me preplavijo, ko me nekdo kritizira? V katerih vsakdanjih situacijah bi potrebovala več samozavesti?”.

Ko so odgovori napisani na listu papirja je tvoja naslednja naloga, da se spopadeš s samozavestjo na povsem enostaven način. Ne obremenjuj se, kaj drugi mislijo oziroma govorijo o tebi, ti veš da si super dekle, ki se trudi po svojih najboljših močeh opraviti različna opravila, ki ti jih nalaga življenje. Ne skrbi, vsak naredi kakšno napako in zaradi tega te nima nihče pravice obsojati, kakor da si zagrešila “največji zločin”. Vedno se spominjaj stvari, ob katerih si bila srečna, sproščena in predvsem da si se počutila samozavestno. Podoživi vse lepe spomine na nora poletja, ko si uživala in se imela lepo. Pomagaj si s predmeti, ki te bodo vsako sekundo spominjali na lepe trenutke (fotografije, spominki…) lahko pa si zavrtiš tudi pesem, ki te spravi v dobro voljo.

Verjemi vase in v svoje vrline, pri tem ti bodo pomagale naslednje lastnosti: odločnost, osredotočenost in predanost. Toda, takoj ko začneš dvomiti o sebi, vse te značilnosti izpuhtijo. Vsa negativna mnenja, ki jih imaš v svoji glavi o sebi niso nujno tudi resnična. Verjetno so le tvoje prepričanje v to, torej, če si se prepričala v nekaj slabega se lahko prepričaš tudi v to, da si nadarjena in samozavestna. Samozavest ni le notranji občutek, temveč se kaže v tvojem nasmehu, besedah, dejanjih… Ko verjameš sama vase, te prevzame karizmatična energija in to opazijo tudi ostali okrog tebe, saj te občutijo kot bolj pozitivno, privlačno in uspešno osebo.

Da pa boš resnično uspešna, si moraš postaviti cilje in vsak dan delati na tem, da ti uspe uresničiti sanje. Ne razmišljaj o tem, koliko možnosti je, da ti ne bo uspelo, ampak si lahko prepričana da ti bo.

Samozavest se kaže tudi v ljubezni do življenja. Ko se boš odločila, da svoje življenje ne boš le živela, temveč tudi ljubila, boš odprla svoje srce in misli. Tako boš lahko razvila sočutje do sebe in do sočloveka. Da ti bo vse to uspelo si lahko pomagaš z enostavno tehniko. Na list papirja si napiši seznam dvajsetih stvari, ki jih imaš rada (jutranji tek, poljubljanje, sprehajanje psa,…) poskrbi, da boš vsak dan opravila vsaj eno stvar iz seznama. Občutki bodo zelo prijetni.

Verjetno si se že vprašala, kako je mogoče da nekomu vse uspe in je tako samozavesten?! Odgovor je enostaven, “zmagovalci” sami zase pravijo: SUPER SEM! To v njih vzbudi pozitivna čustva, ki privlačijo samo dobre stvari. Če njim uspeva, lahko tudi tebi.

Biti pozitivna ne pomeni, da rečeš, da si v redu, če v resnici nisi. Skrivnost je v kombinaciji optimizma in realnega gledanja na življenje. Če si lahko pozitivna tudi v še tako negativnih situacijah, s tem razvijaš notranji vir samozavesti, ki ti v prihodnje lahko še kako koristi. Dobro počutje v svoji koži boš odražala na svoji drži, nasmehu in uspeh je tu.

Priporočamo tudi

Praznik vseh žensk sveta
Skoraj vsak dan je nek praznik. Večino praznikov sploh ne praznujemo na pravi način, saj so skomercializirani...
Prava ljubezen in zakon privlačnosti
Na svetu ni človeka, ki si ne bi želel biti ljubljen. Vsem ljudem, pravzaprav vsem bitjem je skupno...
Mešani zakoni
Inspiracijo za pisanje na temo mešanih zakonov sem dobila čisto slučajno. Na enem izmed forumov sem...
Slonček Winston in slonovina
Slonček Winston je bil 30-letni slon, ki je živel v Kenijskem nacionalnem parku Amboseli. Bil je pomemben...

Vaš komentar