Naroči se na RSS

Lepota iz naslonjača?


Vse za lepoto?“V samo 5 minutah dnevno do popolne postave. Brez potenja in truda do lepih mišic,” vam zveni znano? Ste kdaj ob gledanju takšne TV reklame pomislili “kaj pa če…”? Premislite še enkrat!

Naprave in čudežne kreme za preoblikovanje telesa se množijo kot gobe po dežju. Poleg tega vsaka nova zagotavlja krajši čas doseganja vidnih rezultatov. Pa je res vse tako lahko kot se zdi?

Vaš uspeh pri preoblikovanju telesa je odvisen od zgolj enega ključnega dejavnika – vztrajnosti. Vidne rezultate boste dosegli le z redno kardio vadbo, ki jo boste izvajali vsaj 45 minut dnevno in pri kateri se boste tudi pošteno spotili. Zato pozabite na to, da boste do lepše oblikovane postave prišli po bližnjicah brez, da vam bi bilo potrebno vstati iz kavča. Verjemite, tudi ljudje z izklesanimi telesi, ki promovirajo te izdelke, niso prišli do takšne postave v tako hitrem času in na tako lahek način.

Obljube o sanjski postavi s pomočjo le nekaj minutne vadbe na dan (po možnosti v sede pred televizijo) so lažne. Takšne naprave NI. Če se na to, kako bomo poleti izgledali v kopalkah spomnimo konec maja, lahko v ta namen naredimo bore malo, saj smo se problema lotili po napačni poti in predvsem prepozno.

Toda ali so potemtakem vse naprave, ki jih ponujajo preko TV oglasov neučinkovite? Ni nujno. Nerealne so obljube, ki jih spremljajo. Z oglaševalo napravo morda ni nič narobe, toda s 5 minutno vadbo ne boste prišli daleč. Ko boste po mesecu dni opazili, da rezultatov ni, boste napravo razočarani vrnili nazaj, kmalu pa vas bo v nakup prepričala nova. Zato se nikar ne slepite, da boste lahko popolnoma spremenili svoje telo brez, da bi spremenili svoj življenjski slog.

Tudi brez kupovanja posebnih naprav ali obiskov fitnesa lahko, na bolj zdrav, preprost in poceni način dosežete izjemne rezultate. Poleti izkoristite čas za gibanje v naravi, tek, hojo ali izlet v gore. Kdaj ste se nazadnje odpeljali na daljšo kolesarsko turo ali pa morda udeležili organiziranega pohoda?

Privoščite si pravo gibanjeZdaj, ko je zima, pa izkoristite novo zapadli sneg za smučanje, sankanje ali pa preživite dan na drsališču. S partnerjem ali s prijatelji se pojdite kepat – ta preprosta igra vas bo pošteno razmigala, hkrati pa se boste neizmerno zabavali. Veliko ljudi dnevno rekreacijo dolguje svojim psom – četudi nimate svojega, to še ni razlog, da bi bili prikrajšani za pasjo družbo. Oglasite v najbližjem zavetišču za živali, kjer vas čaka veliko smrčkov, željnih vsakodnevnega sprehoda.

Prenehajte torej sanjati in se sprijaznite s preprostim dejstvom – brez muje se še čevelj ne obuje. Pomembno je le, da v široki izbiri najdete rekreacijo, ki vas veseli in po kateri se dobro počutite, saj je le tako ne boste dojemali kot nujno zlo in boste v njej tudi dlje časa vztrajali.

Priporočamo tudi

Pozitivni učinki masaže obraza
Masaža obraza in dekolteja ponuja priložnost popolne sprostitve duha in več pozitivnih učinkov na...
24-urni deodoranti povzročajo raka na dojkah
Prvi deodoranti so vsebovali aluminijev klorid, ki je zelo dražil kožo. V začetku 20. stoletja ga...
5-minutni jutranji make-up
Za vse tiste, ki zjutraj ne morete brez ugašanja budilke in minutk sladkega nedovoljenega dremeža in...
Mami, hočem kužka!
Zveni znano? Otroci so navadno zelo naklonjeni ideji novega kosmatega prijatelja, s katerim bi si popestrili...

En komentar na objavo “Lepota iz naslonjača?”

  1. sara pravi:

    bravo,res je;)

Vaš komentar