Naroči se na RSS

Groba in neprijazna ginekologinja


Vsi vemo, da obisk ginekologa prej ali slej doleti vsako posameznico.

čakanje na pregledSama sem ga prvič doživela pred kratkim. Do svojega 23. leta sem nekoliko odlašala z obiskom, nakar sem se odločila in poklicala v ginekološko ambulanto. Izbrala sem med kandidatkami, ki so še sprejemale nove pacientke. Končno je tudi prišel čas mojega pregleda. Sestra me povabi noter na “kratek pogovor” o splošnih stvareh, boleznih v družini in podobno. Naroči mi, da počakam v čakalnici, kjer me bo v drugi prostor povabila druga sestra. Resnično sem upala, da bo moja ginekologinja zelo v redu. Pokliče me sestra, napoti me v kabino, kjer se je treba sleči in obuti copatke. Sestra mi pove, da bo ginekologinja prišla po mene v kabino (ker ve, da sem prvič). Čakanje je trajalo in trajalo. Pogledam karton in me kar zgrozi ob misli, kako zelo me bo ženska raziskala. Naenkrat zaslišim: “Naslednja!” Spomnim se na sestro, ki mi je povedala, da bo gospa doktor prišla po mene. Vstopim, se pozdravim in takoj vzpostavim “eye-contact”, ki je pri vsaki taki stvari zelo pomemben. Gospa doktor me po pozdravu vpraša: “Kaj je”. Gledam debelo in rečem, da sem prvič na pregledu. Nakar mi v grobem pove nekaj stvari, me vpraša če sem slečena in me pošlje na stol.

Ko sem videla, kako zelo moram razširit noge in kam jih je treba dat, me je skoraj srh spreletel. Hočeš, nočeš, moraš. Ritko sem morala dat bolj dol, dokler nisem bla čisto pred njo. Kar je sledilo je bilo pa “o my god…” Ni me niti malo podražila, je že bila v meni s prsti, nakar je vstavila palčko, mi rekla, da ne bo nič hudega in se zraven nesramno smejala. Dejala mi je še, naj bom mehka (sem bila zelo mehka!) in me skoraj uničila s tisto malo palčko, saj me je GROBO do konca (počutila sem se, kot da sem pri mesarju) ruvala s palčko gor pa dol. Nekaj minut. Nakar pride še sestra in se mota okrog. Ravno tolko, da mi ni bilo slabo, ker me je suvala v želodec in ne vem, kam še vse.. Sem si mislila-mehka sem, ampak ženska, prosim te, pojdi ven iz mene. Ona pa mi pokaže na palčki nek izcedek, me vpraša, kaj bi to lahko bilo, rečem jutri bom dobila menstruacijo, reče: “aha, torej menstruacija BO”. Potem reče, bom dala not še veliko palčko in me drega naprej, jaz pa sem skoraj umrla. Končno enkrat zaključi (ko sem slučajno bila še pri zavesti).

Usedem se na navaden stol in mi reče: “Malo sve se namučile. Nekatere ženske imajo maternico naprej, druge ob strani, vi jo imate zadaj”. Jaz prestrašeno vprašam Ja? In ona reče, da ni to nič takega. Lahko se oblečete. Nasvidenje. Pred tem pa mi je rekla, da mi priporoča ultrazvok, preden bom načrtovala nosečnost in zaključi, da mi zdaj to še ni aktualno (kaj bo to ona meni govorila, kaj pa če hočem zanosit zdaj), ampak da nekatere ženske kar spontano zanosijo, jaz pa naj preden bom to želela, se naj še oglasim pri njej. Na prvi pogled mogoče prijazna, na drugi pa skrajno groba ženska, ki misli, da bo uravnavala mojo nosečnost in ki prezira vsako spontano nosečnost.

Nikoli več ne grem k njej. Najbolj zaradi GROBEGA posega v moje telo, ki sem ga komaj preživela. In zaradi odsotnosti prijaznosti v njenih besedah in dejanjih.

Raje plačam pri zasebniku kot pa tako. Mogoče prej poskusim pri kakšni drugi s koncesijo.

Več sreče prihodnjič.

Preberite tudi: Akne zaradi kontracepcijskih tablet.

Priporočamo tudi

Minljivost, sebičnost in strah..
Iz dneva v dan gredo mimo nas številne lepe stvari, a mi jih sploh ne opazimo. Ali kdaj pomislimo na...
Dobri fantje, kje ste?
Situacija na tržišču je zaskrbljujoča. Bojim se, da je pošla zaloga primernih fantov? Tolažim se...
Akne zaradi kontracepcijskih tabletk
Aknasta koža je problematična ne samo v najstniških letih ampak tudi pri odraslih osebah. Sama sem...
Vedeževalec Valter Aleks: Pri vedeževanju mi pomaga glas
Vedeževalca in jasnovidca Valterja Aleksa smo povpraševali o njegovih vedeževalskih sposobnosti in...

6 komentarjev na objavo “Groba in neprijazna ginekologinja”

 1. Urška Gerbajs pravi:

  Bi bilo zelo koristno, če bi kar tu napisala ime ginekologinje, da bi kakšni drugi punci prihranila to slabo izkušnjo. Saj bi ti svetovala mojo ginekologinjo, pa ne sprejema več. Mogoče pa se javi kakšna punca, ki pozna katero dobro, pa da še sprejema. Kako pa to, da si šla šele pri 23. letih??

 2. Jasna pravi:

  Imena ginekologinje ne bi rada tu gor delila z vsemi, sem pa svojo izkušnjo delila ravno zato, da se vsaka ženska zave kako je pomembno kakšna je ginekologinja/ginekolog, h kateremu hodi. Lahko povem to, da omenjena ginekologinja dela v ZD v MS. Bom že poiskala kakšno drugo Urška.. Nisem imela potrebe, da bi šla prej..pa med študijem niti nisem imela časa, ker sem živela v mestu študija in prihajala v pet zvečer domov(od pon-pet praktično nisem bila tam, kjer sem hotela it na prvi pregled).. pa tudi, če bi bila mlajša in bi šla k tej, dvomim da bi prenesla :S se mi pa ne zdi moja starost tako visoka:) je pa res, da bi lahko šla nekaj let nazaj..

 3. Haro pravi:

  Jaz sem vpisal v google “super ginekologinja”.. sem razmišljal, da kakšno povabimo na intervju, ker smo jih v zadnjih objavah kar očrnili..prav je, da slišimo tudi njihovo stran.. vprašanje, kaj se nam vse izpiše, če iščemo “grozna ginekologinja” :) no ja, jaz grozne ginekologinje ne bi vabim na intervju :) bo hotela še mene pregledat :)

 4. Urška pravi:

  Mogoče se bo pa ktera sama javila..misliš da med 756 fani ni nobene?

 5. Haro pravi:

  Misliš, da se upajo..po teh objavah..sej veš..nihče ni popoln :)

 6. Jasna pravi:

  Res je, da ni nihče popoln, ampak ne dvomim v to, da obstajajo super ginekologinje in ginekologi, zagotovo pa vsaj dobri:) Na raznih forumih sem prebrala res veliko pohval nekaterih ginekologov(moških in žensk), ki poleg strokovnosti premorejo še nekaj občutka. Pri enih je pa pač tako kot na kakem servisu. Drugič bo bolje velja pri (skoraj) vsaki stvari in tale gotovo ni izjema:) (mimogrede..na enem forumu sem zasledila 2 ostri kritiki moje (kmalu bivše) ginekologinje, z utemeljitvijo da je skrajno hladna in groba.. Upam, da sta jo punci zamenjali, kot jo bom jaz. Žal nima vsak človek občutka za delo z ljudmi….pri tem delu bi pa občutek res bil potreben.

Vaš komentar