Naroči se na RSS

Jojoba za nego kože


jojobaJojobino olje pridobivajo iz semen jojobe. To je rastlina, ki uspeva le v nabolj vročih in sušnih pokrajinah. V semenu naj bi bilo približno 50 % olja, ki se ga pridobiva z mehanskim stiskanjem. Prvotni prebivalci Amerike so jojobo uporabljali proti bolečinam, z njo so zdravili ureznine, otekline, modrice in razne poškodbe, kadar ni bilo hrane, so jo tudi jedli, njeno olje pa so uporabljali pri pripravi jedi. Z njo so zdravili tudi bolezni lasišča in kože, še posebej pri sončnih opeklinah. Ime so jojobi dali prav oni. Jojobino olje je v bistvu tekoči vosek, sestavljen iz estrov.

Uporaba jojobinega olja je zelo razširjena v kozmetki. Olje je bogato z E vitaminom in deluje kot antioksidant. Ker je zelo podobno kožnemu sebumu, ki je naravni izloček kože, kožo ne masti in je zato priporočljivo za nego mastne in aknaste kože. Olje jojobe je primerno tudi za občutljivo in suho kožo. Zavira staranje in ublaži nastanek prvih gubic, po uporabi pa na koži ni mastnega filma. Kožo nahrani in navlaži. Zato je jojobino olje zelo priljubljena sestavina krem, losjonov, masažnih olj, pilingov in lasne kozmetike.

Priporočam vam kremo iz jojobe in kostanjevim medom, primerna za vsak tip kože. Kupite jo lahko v spletni trgovini Apoteka Natura.

Priporočamo tudi

Jojobino olje – zakladnica narave
Jojobino olje, ki se imenuje tudi Simmondsia chinensis, je pravzaprav naravni tekoči vosek, bogat vir...
Domači recepti za nego normalne kože
Normalna koža je bolj ali manj čista in ravno prav vlažna. Za vsakodnevno nego uporabljajte neagresivno...
Domači recepti za nego suhe kože
Koža je ogledalo našega zdravja in počutja. Na suho kožo vplivajo več dejvnikov: suh zimski zrak,...
Čudežna goba rejši
Že poznate olje iz gobe reishi oziroma po slovensko rejši? To je olje, ki ga pridobivajo iz vrste drevesne...

2 komentarjev na objavo “Jojoba za nego kože”

  1. Odličen članek, tudi sama sem navdušena nad jojoba oljem.

  2. alenka pravi:

    Hvala za komentar.

Vaš komentar