Naroči se na RSS

Internet


internet-ne-delaČedalje je slišati več pripomb o prekomernem preživljanju časa na internetu. Internet je zasvojil “mlado in staro”. Je zmes komunikacije in zabave. Ponuja nešteto možnosti za komuniciranje. V vsakem trenutku lahko najdemo obliko druženja, zabave ali sporazumevanja, ki nam ustreza. Od elektronske pošte, klepetalnic do spletnih dnevnikov oziroma blogov. Priznam, težko se je vsemu temu upreti.

Socialno življenje v realnem svetu smo zamenjali z internetom. Kam to pelje? Ali ni lepše preživljati čas s prijatelji v resničnem svetu? Vsekakor bolj zdravo je. Ampak ne, mi nimamo časa za to. Saj nam internet prav tako omogoča navezovanje stikov z ljudmi, izmenjavo informacij, klepetanje in podobno. Ne zanemarjajmo pa dejstva, da vse to utegne voditi v odvisnost.

Prekomerna uporaba interneta povzroča drastične spremembe življenjskega sloga. Ljudje posatajamo manj telesno dejavni, zanemarjamo sebe in svoje zdravje. Spremenimo spalni vzorec in imamo motnje pri spanju. Zaradi interneta zanemarjamo prijatelje in družino. Zanemarjamo resnični svet in živimo v nekem virtualnem svetu. Ali je ta svet resnično toliko boljši? Verjetno je to samo beg iz realnosti, saj smo na internetu lahko kdorkoli.

Iz dneva v dan bolj pogosto opažam to odvisnost pri svojih prijateljih. Sedimo na pijači in še takrat ne gre brez interneta. Vsa sreča, da imamo mobilne telefone. Pa preverimo, kaj je novega na facebooku. Treba je spremeniti stanje. Obvestiti uporabnike o svojih premikih. Povedati jim, da smo na pijači in da se noro zabavamo.

Ljudje se počasi izgubljamo v virtualnosti. Internet nam začenja narekovati tempo in vsebino življenja. Kar posledično povzroča težave v vsakodnevnem funkcioniranju. Ne dovolimo tega. Toliko lepih stvari lahko počnemo. Življenje je prekratko, da bi ga izgubljali pred neko škatlo. Vzemite življenje v svoje roke.

Torej, tako kot pri vseh drugih življenjskih užitkih, naj tudi pri internetu velja – zmernost.

Priporočamo tudi

Ali sodobni svet ubija človeške odnose
Dejstvo je, da je internet postal neizogiben del našega vsakdanjika. Otroci več časa kot med vrstniki...
Dobri fantje, kje ste?
Situacija na tržišču je zaskrbljujoča. Bojim se, da je pošla zaloga primernih fantov? Tolažim se...
Mislim, kar želim misliti
Dolgo nisem nič napisala. Zakaj je temu tako, še sama ne vem. Saj je življenje že samo po sebi ena...
Ko greš na pot z neznancem
Potovanja so stresna, tako pozitivno kot negativno. Ko se enkrat odločiš, da boš šla, kam boš šla...

Vaš komentar