Naroči se na RSS

Tudi poceni darila so lahko lepa in iz srca


Vstopili smo v praznični mesec december, v katerem nas razveseljuje pravljično okrašeno mesto, navdušeni pa smo tudi nad okraševanjem domače jelke in obdarjanjem prijateljev in družinskih članov. Čeprav smo že velikokrat slišali in se tudi sami zavedamo, da bi bilo najboljše december ceniti predvsem kot družinski mesec in ne zgolj kot materialno obdobje, v katerem vsi hitimo po nakupih, si priznajmo: veseli smo, če v dar dobimo kakšno lepo pozornost in tudi sami radi razveselimo svoje najdražje. Ponavadi nakupujemo z mislijo na to, kako nekoga čimbolj presenetiti, kar pa ne pomeni vedno, da je treba seči globoko v denarnico.

darilaPomislite, kaj je določeni osebi všeč, nato pa izberite ne preveč drago darilce. Recimo, če je vaša prijateljica nežna dušica, romantičen tip ženske, ne boste zgrešile z dišečo svečko, v kombinaciji z nekaj kopalnimi kroglicami. Če je bolj umetniški tip, pomislite, katera od umetnosti ji je najbližje in ali morda ustvarja tudi sama. Lahko jo razveselite s kompletom biserčkov ali kamenčkov, ki so namenjeni za samostojno ustvarjanje. Morda je slikarka, zagotovo bo zadovoljna z novim setom čopičev ali morda ličnim etuijem, v katere jih bo pospravila.

Kaj pa če imate opravka s športnico? Seveda morate osebo poznati tako dobro, da veste s katerim športom se ukvarja, nato pa ji kupite kakšno malenkost, ki pa ji bo zelo koristila. Če gre za navdušeno tekačico, kaj pravite na športno majčko ali trak za njene dolge lase, ki jo pri športu vedno motijo? Če gre za smučarko, je seveda razumljivo, da ji ne boste kupovali kakšnega izmed dragih kosov smučarske opreme, vseeno pa bo zelo vesela uporabnih in kakovostnih smučarskih rokavic, tudi šala ali tople kape.  Seveda obstaja mnogom različnih karakterjev oseb, ki se navdušujejo nad takimi ali drugačnimi stvarmi, športom, umetnostjo ali čem povsem drugačnim.

Darila lahko izberate tudi glede na prijateljičin poklic. Če je vaša prijateljica ravno zakorakala v poslovni svet, jo lahko denimo obdarujete z elegantnim nalivnim peresom ali pa s setom namiznih, samolepilnih lističev, zloženih v zanimivo skulpturo. Učiteljici bo prav prišla velika in  pregledna peresnica ali zvezek z lepim potiskom, v katerega bo lahko vpsiovala svoje obveznosti. Možnosti je nešteto, vse kar morate storiti je, da se poglobite v profil prijateljice za katero izbirate darilo in ji skušate izbrati nekaj, za kar veste, da jo bo razveselilo ali ji prišlo zelo prav. Še bolje je, če ste na želje vaših kolegic pozorne že tekom leta, nato pa jih decembra presenetite ravno s tistimi uhančki, kremo za telo, šalom ali čim drugim, kar si je že pred časom poželelo njihovo srce. In ne pozabite: da bi pričarale nasmeh na ustih, vam ni treba potrošiti celega premoženja.

Sodelujte v naši nagradni igri

Priporočamo tudi

Darilo za mojega
Danes čistim dimnik, da bo pripravljen za vsa darila, ki jih bo poslal božiček. Sprašujem se, kako...
Moški, ne podarjajte nam brezosebnih daril!
Dragi moški, to, kar boste prebrali, vam bo izboljšalo možnosti, da boste brez domačih pritiskov...
Idealen odgovor
Zamislite si, da se neke divje nevihtne noči vozite v svojem avtomobilu, močno dežuje. Peljete mimo...
Perem eko. Perem z Mano.
Sodelujte v naši nagradni igri in zadenite pralni komplet ekoloških pralnih praškov Mana, ki jih proizvaja...

Vaš komentar