Naroči se na RSS

Preženite zimsko utrujenost


Čeprav zimski čas s seboj prinaša posebno vzdušje skorajda pravljičnega decembra in številne možnosti zanimivega preživljanja prostega časa, se zdi, da včasih na to kar pozabimo. V tem hladnem letnem času se nemalokrat počutimo zaspane in brez energije. Če ste tudi vi ena izmed tistih žensk, ki bi te sive in tesnobne mesece najraje prespale in se zbudile v sončnem pomladanskem času, preberite ideje, s katerimi si lahko popestrite svoj zimski prosti čas.

1. Udobno se namestite in posezite po zanimivem branju:
ženska bereKdaj ste si nazadnje vzele čas zase in za literaturo ali poezijo, ki vas nasmeje, gane ali preprosto navdušuje? Posezite po žanru, ki vam je najbolj pisan na kožo in si privoščite nekaj uric, v katerih vas bo odneslo v popolnoma nov svet. Zanimive zgodbe vas bodo popeljale v svet romantike ali  oddaljenih obdobij, ki vas bodo zvabila v zasanjano razpoloženje. Morda pa vam je bolj po godu napeta kriminalka ali celo srhljiva grozljivka? Če se raje kratkočasite z revijami, se brez slabe vesti zakopljite v njihove vsebine. Ni važno, ali vas vsebina zgolj zabava ali pa vas  nudi izziv samospoznavanja. Pomembno je, da z branjem poskrbite za dobro razpoloženje in nahranite svojo dušo.

2. Podajte se na zimski sprehod:
Slabo vreme ne sme biti izgovor za lenobno poležavanje in zadrževanje med štirimi stenami. Toplo se oblecite, primerno obujte in se podajte vsaj na krajši sprehod, med katerim boste telo in možgane oskrbele s kisikom, raztegnile svoje mišice in se nadihale svežega zraka. Če se vam ne ljubi sprehajati sami, se na zrak odpravite s prijateljico ali se odpravite v družbi svojega partnerja. Lahko se odločite za kratek izlet na bližnji hrib, nekoliko bolj športno navdušene pa se boste morda odločile za nordijsko hojo, lahkoten tek ali razgibalne vaje na prostem.  Mestne dame se lahko sprehodijo po zanimivo okrašenem mestnem jedru, si ogledajo ponudbo prazničnih stojnic in svoj obhod zaključijo s toplim čajem ali vročo čokolado, ki pa si ju tokrat ne privoščijo v udobju domačega kavča. Če ste ljubiteljica umetnosti, po sprehodu zavijte še v kulturne hrame in nikar ne odlašajte z ogledom muzejske razstave ali zabavne gledališke predstave.

3. Posvetite se svojemu naljubšemu hobiju:
Pomislite na dejavnosti, ki so vam ljube in so idealne za hladnejše obdobje. Rade ustvarjate nakit, domiselne pletenine ali pa ste se navdušile nad slikanjem in risanjem? Četudi ne počnete ničesar od naštetega, je morda čas, da v tem obdobju spoznavate same sebe in hobije, s katerimi si boste popestrile sive in kratke dneve. Nakupovanje prek interneta, pisanje poezije, zasebnega dnevnika ali okraševanje notranjih prostorov s prazničnimi okraski, so ene izmed možnosti, ki jih lahko preizkusite. Morda se boste lotile preurejanja svoje omare, peke slastnih piškotkov ali gledanja filmov in pogovornih oddaj? Ni pomembno kaj počnete, temveč da to počnete z veseljem in odženete zimsko melanholijo.

Priporočamo tudi

Valentinova nega obraza doma
Vsaka dama je rada urejena še posebej na praznik zaljubljencev, ko vas vaš dragi povabi na zmenek ali...
Domači recepti za nego suhe kože
Koža je ogledalo našega zdravja in počutja. Na suho kožo vplivajo več dejvnikov: suh zimski zrak,...
Kako pregnati spomladansko utrujenost
Narava se počasi prebuja iz zimskega spanja, vedno več je sončnih žarkov, počasi pa se bodo začeli...
Premagajte spomladansko utrujenost s krompirjevo juho
Pomlad je tukaj in narava se prebuja – nas pa pesti pomladna utrujenost, ki jo občuti veliko ljudi,...

Vaš komentar