Naroči se na RSS

Moški, ne podarjajte nam brezosebnih daril!


Dragi moški, to, kar boste prebrali, vam bo izboljšalo možnosti, da boste brez domačih pritiskov spremljali odločilne nogometne tekme v juniju. Garantiram, da vse 3! Torej, če ste moški, pazljivo berite naprej, ker si boste na tak način takoj zagotovili prijetne praznike, če ste ženske, pa same najboljše veste, kdo mora ta tekst prebrati in mu ga posredujte naprej!

Torej, moški, na tapeti so vaše navade pri obdarovanju. A ne zato, da bi vam vzbujala slabo vest, pač pa zato, da vam pomagam k želenim rezultatom. Kolikokrat ste že podarili svoji prijateljici ali ženi pulover, rokavice ali šal? Razumem vas, zakaj; konfekcijske številke ni potrebno vedeti in tako ali tako vedno pravi, da nima kaj obleči. Barve izbere prodajalka, ki vedno ve, kaj je trenutno v modi in tako ostajate na varnem področju. Veliko huje pa je, če ste podarili nadvse uporabni sesalec ali likalnik! Verjetno ste hitro ugotovili, da tovrstno darilo ni vzbudilo posebnega navdušenja. Razumem vas, ženske smo zahtevne. Nemogoče je ugotoviti, kaj bi v resnici sploh rade. Še huje! Na vprašanje: »Kaj si želiš za darilo?« smo vse sladke, prijazne in ponavadi rečemo nekaj v stilu: »Darilo ni pomembno, pomemben je namen.« Naj vam zaupam skrivnost, za katero bi ženske želele, da je vi ne izveste: ženske redko govorimo in mislimo enako.

Lepotica

Ženski aksiom je preprost: biti cenjene, biti edinstvene, biti vznemirljive.

Ko že govorimo o darilih, vam moram povedati pravilo. To ni moje pravilo. Slišala sem ga že pred leti od kolega na praznični zabavi v službi, ki je ravno takrat pri 52. letih zbolel za rakom na prostati. Pravkar je odvil svoje lično darilce izpod pisarniškega božičnega drevesca. S prizvokom zasmehljivega obžalovanja je rekel vsem skupaj in nikomur posebej: »Veste, ni res, da je pomembna samo misel in ne darilo. To ni res. Moja mati me je glede tega vlekla za nos. V življenju sem zbral veliko v darilni papir zavite ničvredne krame od ljudi, ki so v naglici kupili kakšno plastično malenkost, da bi jo podarili pod zaščitno zastavo dobrega namena. Povem vam, da je darilo tisto, ki šteje. Ali bolje, ljudje, ki dobro mislijo, poklanjajo lepa darila. To bi moralo biti pravilo – železno pravilo izmenjave daril.«

Torej, kako pokloniti ženski lepo darilo? Izdala vam bom skrivnost ženskega uma. Potrebujete nekaj samo za njo, ker ji tako pokažete, da je ona za vas najbolj pomembna ženska na svetu, nekaj izvirnega, ker je ona za vas edinstvena in vredna truda in nekaj modnega, da pokažete, da vas še vedno vznemirja. To je aksiom ženskega uma. Toda sedaj pride past! Ste kdaj prešteli, koliko daril na leto ji »morate« kupiti? Potrebujete darilo, ki izpolnjuje vse zgornje kriterije (vse, ne le enega!) za božič ali novo leto, za rojstni dan, za obletnico poroke ali obletnico prvega poljuba, za Valentinovo, za Dan žena, za materinski dan in verjetno še kakšen posebni praznik. Dragi moški, ni vam lahko!

Darila so pomembna.

Darila so pomembna.

Verjamem, da vam je sedaj že jasno, kako razmišljamo ženske, pa čeprav v takšnem razmišljanju ne vidite smisla. Sedaj pa gremo h konkretnim stvarem in odpravi vaših muk pri izbiri daril za vaše dame. Kaj vam torej predlagam? Letos podarite svoji najdražji kos recimo srebrnega nakita iz serije, ki se lahko dopolnjuje in nadgrajuje ter tako rešite problem izbire daril za dolgo časa. Ženske smo nore na nakit. Potrebujete linijo nakita, ki ima vsaj 20 različnih kosov, kot so: zapestnice, ogrlice, verižice, obeski, uhani in prstani. Poglejte si damo na levi! Prepričana sem, da ravno o tem sanjate.

Zdaj morate samo še razmisliti, kakšen stil ima vaša ženska. Naj vam bo nekaj opornih točk v pomoč:

  • Če ženska nosi malo nakita in so njena oblačila umirjenih barv, prisega na minimalističen, klasičen stil. Za takšno žensko potrebujete preproste oblike, npr. obesek v obliki srca ali zvezde, ki mora biti majhen in brez okraskov. Dodajajte enostavne, preproste kose nakita brez okraskov.
  • Za ženske, ki so romantične, berejo ljubezenske romane in se zjočejo ob ljubezenskih filmih, potrebujete poleg srebra še barve, ki morajo biti modne. Trenutno je v modi vijolična, zato z vijolično ne morete zgrešiti. Takšna ženska se vedno dobro odzove na zelo okrašene in velike kose nakita.
  • Če se na vašo žensko lahko vedno zanesete in je vaša najboljša prijateljica, potrebujete simbol varnosti. Obesek naj bo amulet, ki odganja zle duhove.
  • Za prijetne ženske, ki vas nikoli ne spravijo v zadrego, niso preglasne in so v družbi vedno prijazne, potrebujete simbole dobrote in srčnosti. Podarite ji obesek v obliki srca, ki pa mora biti lepo okrašen in poln detajlov.
  • Svetleč in briljanten nakit je za ženske, ki jih privlači blišč, rade hodijo ven in nosijo lakaste čevlje. So modno, a okusno oblečene. Pri njih se preprosto mora bleščati. Bolj kot se bleščijo oblačila in čevlji te ženske, bolj bleščeč nakit izberite.
  • Najlažje boste izbrali darila za ženske, ki imajo rade ljudi, se veliko družijo, objemajo in smejejo ter imajo smisel za humor. Zanje je vse primerno, saj imajo rade barve in oblike, detajle in minimalizem. To so ženske, ki nosijo oblačila iz celotnega barvnega spektra. Spet, letos z vijolično ne morete zgrešiti.

Naj vam izdam še eno skrivnost, za katero ženske prav tako ne bi želele, da jo vi veste: vse ženske smo nečimrne in tega ne bo nobena priznala. To pa pomeni, da je znesek, ki ga zapravite za nas, pomemben. Ne sme biti prenizek, ker to takoj povežemo s tem, da nas ne cenite dovolj.

StrelecSedaj pa še nagrada za vse ženske, ki so se prebile do konca teksta. Nič ni narobe, če si same podarite kaj. Potrudite se in mu pokažite vaš plen in ga v sledečih 2 urah vsaj 10 krat omenite. Povejte mu, kaj vam je všeč, kakšne barve, kakšne oblike. Razumeli bodo takoj, po šesti ponovitvi pa si bodo že zapomnili vaš stil. Dodatne 4 omembe so potrebne za utrjevanje. Ja, drage dame, vaša učiteljica je imela prav! Potrebno je ponavljati.

Drage dame in gospodje, želim si, da ste uživali na našem potovanju skozi svet daril tako kot jaz!

Priporočamo tudi

Darilo za mojega
Danes čistim dimnik, da bo pripravljen za vsa darila, ki jih bo poslal božiček. Sprašujem se, kako...
Valentinova nega obraza doma
Vsaka dama je rada urejena še posebej na praznik zaljubljencev, ko vas vaš dragi povabi na zmenek ali...
Pripravite se na praznike – načrtujte vnaprej!
Božični in novoletni prazniki se hitro približujejo. Da jih boste preživeli čim bolj organizirano...
Izdelajmo darilno vrečko
Takole. Se vam kdaj zgodi, da greste nekam na obisk in morate zaradi enih piškotov, ki bi jih radi...

5 komentarjev na objavo “Moški, ne podarjajte nam brezosebnih daril!”

 1. Sofija pravi:

  No samo nakit ni edina stvar, ki se jo da podariti. Jaz rajši vidim, da dobim nekaj kar je človeka spomnilo name in si je rekel to bo pravo darilo. In tako sem bila vesela škatlice z metuljčki za shranjevanje čaja, ker je človek vedel, da imam rada metulje in oranžne barve. še bolj sem sicer bila vesela karte za koncert, ki se je skrivala v škatlici, ampak tudi škatlica mi dobro služi, ker sedaj v njej hranim svoj najljubši čaj:)

 2. bograč pravi:

  joj, a ta stran nima urednika, da takšne članke objavlja? 6 alinej mi bo sedaj rešilo življenje, vsaka aineja pa priporoča bodisi srček bodisi nekaj vijolčnega… internet, kaj se s tabo dogaja?

 3. Haro pravi:

  Gospod Bograč,.. članek vam pomaga pri odločitvi glede obdarjevanje vaše drage.. odgovor imate na dlani.. kaj boste naredili z njim je pa stvar vaše odločitve :) upam, da bo dobila violičastega srčka :)

 4. manči pravi:

  mislim, da mi ženske večkrat naglas povemo, kaj nam je všeč, kaj bi si kupile itd…..tako dragi moški, če ste sposobni slišiti svoje ženske potem ne vidim problema…..hm ali pa? kaj pravite??!

 5. Jasna pravi:

  Zelo zanimiv članek!

Vaš komentar