Naroči se na RSS

Lepota iz domačega hladilnika


Ženske smo rade urejene in negovane, zato pogosto posegamo po negovalni kozmetiki. Najrazličnejše kremice, losijoni, balzami, maslo za telo in ostali pripomočki nam pričarajo žametno polt in dobro počutje. Za piko na i se rade poigramo tudi s poudarjanjem ali zakrivanjem svojih potez, zato nakupujemo tudi dekorativno kozmetiko. Pa ste vedele, da je v vseh teh umetnih izdelkih veliko škodljivih snovi? Barvila, kisline, dišave, konservansi, ki so koristini le za dodajanje barve, v resnici pa škodljivi. Bi za spremembo poizkusile vsaj delček kozmetike, tiste ki je namenjena negovanju kože, narediti kar same?

Ženska z maskoPrednosti domače kozmetike, ki jo same naredite iz izdelkov ki jih kupite v trgovini in so povsem naravni, so številne. Takšne naravne maže kože ne dražijo, ne vsebujejo umetnih dodatkov, so blagodejne in obraz ali telo oskrbijo z veliko vitamini. Se vam ne sanja, kaj in na kakšen način bi se tega lotile? Povsem preprosto: oborožite se s sadjem, olivnim oljem, kumaricami in medom in zabava se lahko prične. Iz žlice medu in nekaj olivnega olja, ki ju medsebojno zmešate, boste ustvarile vitaminsko masko za obraz, primerno predvsem za zelo suho kožo. Zagotovo ste že slišale, da so koristne tudi rezine kumaric, katere za nekaj časa postavite v hladilnik, saj so zjutraj dobrodošlo pomirjevalo za vaše zabuhle oči in podočnjake.

Možnosti za izbiro sadja, ki ga boste uporabile za sadne maske, je nešteto. Jabolka, papaja, banane, zmešani z olivnim oljem, bodo vaši koži podarili lesk in napetost. Sploh jabolka so zelo vsestranska, saj so primerna za vse tipe kože. Lahko se lotite tudi nekoliko bolj temeljite nege, pri kateri obraz najprej umijete s toplo vodo, nato nanj nanesete olje (lahko je olivno, mandljevo, pšenično ali kakšno drugo), ki ga sčasoma odstranite s pomočjo vode in nekaj mila. Nato dodate masko, narejeno iz vaše poljubne izbire sadja, ki jo po 15-20 minutah sperete.

Zagotovo ste slišale tudi za domače pilinge: zmešajte žlico kosmičev in jogurt ali kosmiče in žlico skute ter zmes nanesite na obraz. Lahko se odločite tudi za nanos sladkorja, ki ga prav tako kombinirate z jogurtom, lahko pa zgolj z 2-3 žlicami vode. Piling bo odstranil odmrle celice, zato bo vaša koža po njem gladka in mehka, vseeno pa po njem uporabite katero izmed sadnih mask ali bogato vlažilno kremo, s katero boste koži povrnile vlago. Poleg omenjenih domačih receptov, obstajajo številni drugi, med njimi je zelo priljubljena maska za lase, za katero lahko zmešate žlico medu in olivnega olja, katerima dodate rumenjak. Maska lase okrepi in jim na naraven način vrne sijaj. Torej, sprehodite se do hladilnika in shrambe in pobrskajte za potencialnimi sestavinami vaše domače, povsem naravne kozmetike.

Priporočamo tudi

Obsedeni z nakupovanjem kozmetike?
Ste ena izmed tistih, ki se ne more upreti kupovanju kozmetike? Vas vedno znova premamijo novi proizvodi,...
Naravno nad mravlje v stanovanju
Spomladi in poleti nas tudi v stanovanju rade obiščejo mravlje. Če se jih ne znebimo takoj, jih je...
Pomladni detox z Mikavno
Pomlad je tu, čas za nove začetke in čiščenje starega. S pomladjo se ne prične prebujati le narava,...
Kako se urediti, ko nimamo časa
Imate tudi vi občutek, da vam zjutraj zmanjkuje časa za učinkovito in dovršeno ličenje ter nego?...

Vaš komentar