Naroči se na RSS

Darilo za mojega


Danes čistim dimnik, da bo pripravljen za vsa darila, ki jih bo poslal božiček. Sprašujem se, kako je možno, da božiček pozna tako dobro vse ljudi. Toliko nas je in vsi smo drugačni. Vsi imamo različne želje. Razmišljam, mojega dragega pa že ne more poznati bolje od mene. Zato se letos odločim, da bom naredila en trik. Tudi jaz bom prinesla darilo zanj in bomo videli, katerega se bo bolj razveselil.

Razmišljam, kaj kupiti moškemu, ki ima vse. Ker če ima mene, potem ima vse.. Darilo mora biti nekaj izvirnega. Mogoče vezano na neko anekdoto. Najboljša so personalizirana darila. In ideja je že tu. Moški je, ženske so mu všeč, rad pleše in gleda plese, po tolikem času mu oči še vedno zastanejo na mojih bokih, obožuje, ko jih zazibam sem ter tja. Torej naročila bom trebušno plesalko, ki mu bo zaplesala v ritmih, ki jih obožuje.

Obiščem strica Googla. Po parih klikih sem že imela nekaj ponudb. Obrnem par številk in se dogovorim za sestanek.

Prva plesalka je bila svetlolaska. Bila je vsa lesena. Ni mi bila všeč. Ni bilo energije. Ko sem zagledala drugo plesalko, nisem mogal verjeti, kako zelo mi je bila podobna. Sem že pomislila, o tem se pa moram pogovoriti z očetom. Plesno točko je izvedla fenomenalno, ampak moj dragi potrebuje čisto nasprotje od mene, mene že ima. Zato odidem na tretji naslov in rečem »wooow« ob pogledu na plesalko. Samo še rdeča mašnica ji fali in to je to.

plesalkaSedimo za večerjo. Darila so pod smreko, začudeno opazim, da njegovega imena ni nikjer. Hm.. pomislim, kaj naj bi to pomenilo? Očitno se je božiček premislil, ali pa mogoče moj dragi letos ni bil priden. Ah.. Začnemo odpirati darila. Najprej sestra, potem pa njen mož. Oba navdušena nad darili, pripovedjueta anekdoto vezano za prejeti darili.

Zaslišimo zvonec: “Dragi, pojdi pogledati, kdo je,” rečem.

Temnolasa plesalka je stala na vratih. Izročila mu je kuverto v roke in stopila naprej. Odprl je kuverto in prebral posvetilo ter me pogledal in se nasmehnil. Plesalka se je začela zvijati v ritmu glasbe. Navdušeno je gledal. Po končani točki jo je pospremil do vrat. Vrnil se je nazaj in vsi so čakali, da pove, na katero anekdoto je to darilo vezano. Nato je z nasmehom rekel: “to darilo je vezano na ankdoto, ki se bo šele zgodila, ki se bo zgodila danes zvečer”.

Zopet zaslišimo zvonec. Začudeno pomislim, kdo je pa sedaj? Dragi oddide do vrat in se vrne s kuverto v roki ter mi jo izroči.

Odprem kuverto in preberem: “Božiček mi je sporočil, da mi za naslednje leto pripravlja striptizeto.” Pogledam ga in se nasmehnem.

Darila smo odpirali še dolgo v noč. Bilo je veliko smeha in dobre volje.

Bila je že pozna ura in gosti so počasi odšli. Ostala sva le midva. Vsak s svojo kuverto v roki in pogledom, ki pove več kot tisoč besed. Čas je bil za anekdoto.

Še o darilih:

Moški, ne podarjajte nam brezosebnih daril!

Tudi poceni darila so lahko lepa in iz srca

Priporočamo tudi

Kdo se boji dimnikarjev?
Danes sem ostala na pohorskem vikendu z razlogom: čakam dimnikarja. In dimnikarji so pomembni, saj sem...
Tudi poceni darila so lahko lepa in iz srca
Vstopili smo v praznični mesec december, v katerem nas razveseljuje pravljično okrašeno mesto, navdušeni...
Živali niso darilo
Če podarimo žival, zanjo ne naredimo nič dobrega Tik pred božičem se tisti, ki so s prednovoletnimi...
Moški, ne podarjajte nam brezosebnih daril!
Dragi moški, to, kar boste prebrali, vam bo izboljšalo možnosti, da boste brez domačih pritiskov...

Vaš komentar