Naroči se na RSS

Prijateljstvo med moškim in žensko


dekleNe vem, ali se mi dozdeva ali je danes vse več in več teh moško-ženskih prijateljstev. Jaz imam toliko prijateljev, da še sama ne vem kaj naj z njimi.. nikoli jih toliko nisem imela. Zakaj je temu tako? V zadnjem času največkrat slišim frazo: “ne, le prijateljica mi je” ali “on mi je le prijatelj”.

Vsa ta dejstva so me napeljala k temu, da se vprašam: kateri so možni razlogi, da si eden moški želi biti v prijateljskem odnosu z nekatero žensko?

Če začnem pri sebi.. iz izkušenj menim sledeče.. Moški enostavno ne more biti v prijateljskem odnosu z neko žensko, če ga ona seksualno ne privlači. Vsaj pri meni se je na koncu vedno tako izkazalo. Ženska je lahko še kako pametna, lepa in podobno, vendar če si on ne more z njo predstavljati eno “prijateljsko podiranje” ga ona enostavno ne bo zanimala. Tudi ta, sedaj zelo razširjena “cyber prijateljstva”.. se končajo, takoj ko se spoznata in dojameta, da ni seksualne privalačnosti..

Menim, da moški enostavno nimajo razloga, da poleg vseh svojih prijateljev, ki jih prav tako ne privlačijo.. imajo še eno prijatejico, ki jih prav tako ne privači.. Ni logike.. Ali se potem družijo s to za njih “neprivlačno osebo”, ker si tako zelo želijo slišati njeno mnenje o aktuelnih temah v zvezi z nogometom, računalnikih, automobilih in podobno? Možno.. toda le, če je tema avtomobilska tekma.. na kateri je on voznik, ona avtomobil.. cilj pa njeno mednožje.. in seveda pod predpostavko, da bo to izmenjava mišljenj s čim več prakse in čim manj teorije..

Sedaj verjamem, da bodo nekatera dekleta, ki imajo prijatelje, poskušale poiskati možne izgovore.. saj nam je to v krvi. Rekle bodo: “potrebujemo prijateljice, da se lahko pogovarjajo o čustvih”. Če si zatiskamo oči.. mogoče je dobro tudi to verjeti.. Vendar ali lahko nekatera dejansko misli, da je moškemu potrebno več kot kakšna opojna substanca in najboljši prijatelj da si olajša dušo? Hm..

Moški se ne bi smeli pretvarjati.. da v resnici ne mislio samo na seks.. Saj seksualna potreba je že po Maslowu opredeljena kot ena osnovnih fizioloških potreb.. kot so hrana, spanje, počitek in podobno.. torej fantje.. niste čudni.. ampak vseeno.. ne prepričujte svojih punc, da vam je “ona” le prijateljica.. oz. ne prepričujte teh prijateljic, da na njih gledate le kot na prijateljice in ne.. kot potencijal za.. hm..hm..

Realno.. kateri moški želi v svojem prostem času biti viden v družbi neke za njega neprivlačne ženske.. Verjamem, da bo vsaki rajši odšel na pivo s svojim grdim prijateljem.

Sodelujte v naši nagradni igri Klamatske alge Apoteka Natura

Priporočamo tudi

Kako vem, da mu lahko verjamem
Sedim in te gledam. Ob pogledu nate me obdajajo mešani občutki. Ljubim te in sovražim istočasno....
Oh, ta direktor
Končno smo ga videle. Novega direktorja, seveda. Prišel je do vsake, nam ponudil roko v pozdrav in...
V pasti virtualnega sveta
Tudi meni se je zgodilo. Od lepega moj mož in čudovita prijateljica Tanja, od grdega en kup opravljivih...
Ko sem se začel resnično imeti rad
Velikokrat slišimo besede...."Imejte se radi, cenite se!"......Pa se kdaj zares zamislimo kaj pomenijo?...

10 komentarjev na objavo “Prijateljstvo med moškim in žensko”

 1. bojanv pravi:

  Poznam dosti situacij, ki temu ni tako. Mogoče si sama doživela takšne reakcije pri svojih prijateljih/icah, ni pa to pogoj za prijateljstvo. Sam imam dosti prijateljic, ki me ne privlačijo niti ne pomislim na kaj takega, in imam lahko globoke debate z njimi na podlagi njihovega razmišljanja in ne vožnje med hribčki. Se pa strinjam, da smo moški nagnjeni k temu, da pač pomislimo na vse možne situacije. Na kratko, se in se ne strinjam s tvojo izjavo.

 2. Niki pravi:

  Hej, zakaj trdiš, da smo ženske bitja, ki ne mislijo na seks in se družijo tudi s tipi, ki jim grejo na bruhanje, tipi pa so veliki jebači in se družijo samo z ženskami, ki bi jih podrli? Jaz imam tudi rada seks, fantaziram o tem ali onem tipu in se izogibam družbi tipov, ki me ne privlačijo. Mislim, da je minil čas, ko smo ženske morale skrivati svojo seksualnost, da ne bi izpadle kurbe. Se strinjam, da so moji best frendi meni privlačni tipi, ampak zakaj bi se obremenjevali s tem in bluzili na blogu. Saj te nihče ne more prisilit, da se družiš z babo, ki je ne maraš. Ljudje si tako kompliciramo lajf, da je kar hudo. Vzemi svojega grduna, pa pejta na pivo.

 3. DM pravi:

  OMG, kir omejen stereotipen komentar. O.o

  Več besed ni smiselno izgubljati.

 4. DinaTheQueen pravi:

  Možno, da sem potem samo jaz te sreče.. da vsi prijatelji prej ali slej hočejo nekaj več od mene.. :) Znanci s katerimi se vsake toliko srečam.. spijem pijačo..to deluje.. ampak prijatelj.. v pravem smislu te besede.. hm.. težko.. lp.

 5. sara pravi:

  Tud jaz mislm da je prijateljstvo možno,vsaj pri men funkcionira..res pa,das ni na ful globoki ravni..bolj kolegialnost..

 6. Anukis pravi:

  Popolnoma se strinjam s Saro. V tem svetu smo moški in ženske lahko zelo dobri kolegi/-ce drug drugemu, lahko si pomagamo, podpremo drug drugega v kakšni krizi, imamo kdaj kakšno fajn debato, ampak kakšne hude globine pa med heteroseksualno žensko in moškim ne more biti, ker bi to avtomatično vodilo v ljubezenski oz. seksualni odnos. Škoda. Verjamem namreč, da če bi bilo možno iskreno, globoko prijateljstvo med moškimi in ženskami, bi drug drugega veliko bolje razumeli, bolj sprejemali in bi verjetno zaradi tega imeli čisto drugačen svet, kot pa ga imamo zdaj, ko moški in ženske dobesedno živimo vsak v svoji iluziji o drugem in se redkokdaj sploh srečamo.

 7. Petra pravi:

  Verjamem v iskreno in globoko prijateljstvo ne glede na spol :)

 8. DinaTheQueen pravi:

  Kolegialnost ja, prijateljstvo ne.. :)

 9. Petra pravi:

  mah…glavn da se razumemo :D

 10. schurda¸ pravi:

  Zanimiva razmišljanja. Ko tako prebiram vse te vaše prispevke, moram reči, da ima vsak od vas prav.

Vaš komentar