Naroči se na RSS

Pri ginekologu


Ne vem, kako je pri ostalih damah, ampak jaz osebno zelo ne rada hodim na ginekološke preglede. Niso mi kaj dosti prijetni. Ampak kako že pravijo: “kar se mora, ni težko”. Kakorkoli že, prišel je tudi ta dan v letu in mi ni bilo drugega, kot da se uredim in se odpravim v zdravstveni dom. Ob prihodu me je sestra napotila v ordinacijo in naročila, naj se namestim na stol in počakam na ginekologinjo. Pomislim:”ok, nič hudega, saj sem imela tudi že zahtevnejše naloge od “downless” plezanja po stolu, ki se od navadnega stola razlikuje le po tem, da ima namesto naslonjala za roke.. naslonjala za noge”.

Odidem v garderobo in se slečem ter se nato nekako namestim na ginekološki stol. Dam noge narazen, seveda vse pod pravim kotom, ni da ni.. in čakam. V pol ležečem položaju z nogami narazen, med tem ko čakam na zdravnico, žvečim žvečilni in mislim na neumnosti. Zaslišim zdravnico in pomislim: “ok, super pa opravimo še s tem”. Takoj za tem zaslišim še moški glas.. oj ti šment. Na trenutek okamenim, cmok v grlu, potne dlani.. potem si pa rečem: “mah, vsaj zrihtala sem se”.
pri-ginekologu
Stopita v ordinacijo in me pozdravita. Redni pregled? Pravim ja.. pomislim “pregled, servis vse je to isto”. Ginekologinja predstavi gospodiča. To je praktikant in danes mi bo asistiral pri pregledu. Hm, jupi.. kar v zemljo bi se pogreznila.. pogledam praktikanta, ta je pa deloval kar dokaj zadovoljen..

Nič.. kar je, tu je.. gremo na delo.. pa da vidimo iz kakšnega testa je narejen ta gospodič.

Ginekologina na glas govori vse, kar mi bosta delala oz. kao bosta opravila pregled. Najprej bova pregledala zunanji del splovila in rodnice s spekulumom.. to zadevo ti porinejo v rodnico in zatem z malo ščetko gredo čez sluznico vagine in ti na takšen način vzamejo bris. Oba gledata med moje noge.. in nato ginekologinja reče.. ne bodite tako napeta.. ali ste tudi v seksu tako napeti.. o ljubi bog.. najbolje da probam s praktikantom in vam pokažem.. pomislim.. nato rečem.. oprostite toda to ni glih seks.. smeh.. in tako sta mi vzela bris.. gremo naprej..

Sledil je pregled maternice in otipavanje jajčnikov.. če nimate nič proti, bi ta pregled opravil praktikant.. o joj.. pomislim.. ma le korajžno natipaj mi te jajčnike.. Ta pregled se opravi tako, da stegnjen prst porineš v rodnico z drugo roko pa pritiskaš nežno na spodnji del trebuha.. slišim ginekologinjo “globoko dihajte in maaaaakkkksimalnoooo se sprostite.. to je le rutinski pregled” aha.. pomislim.. sploh mi ne deluje, kot da bi to bila to rutina za praktikanta.. prej se mi zdi kot da je v sedmih nebesih..

Ok.. sproščena, sproščena.. le upam, da ne bo ta gospodič natipal nekaj, kar bo mislil da niso jajčniki.. pa bo potem potreben še vaginalni ultrazvok.. jooooj.. kako se je začelo.. bom tukaj do jutri..

V ozadju slišim ginekologinjo.. vse je v redu.. naslednji pregled čez dve leti.. ali potrebujete kontracepcijske tabletke.. ma ne ne.. načrtujete zanositi.. ma ne ne.. aha pol, če bo bo.. o madona kako je radovedna.. pokimam z glavo in rečem tako nekako.. pomislim… neeeeeeeeeeee.. če se zgodi.. bom znorela.. ampak pustimo sedaj to.. poberem svoje cunje in grem..

Do naslednjega rednega pregleda.. slišim praktikanta.. nasmehnem se.. in pomislim “you wish” ter odidem.

Priporočamo tudi

Oh, ta direktor
Končno smo ga videle. Novega direktorja, seveda. Prišel je do vsake, nam ponudil roko v pozdrav in...
Akne zaradi kontracepcijskih tabletk
Aknasta koža je problematična ne samo v najstniških letih ampak tudi pri odraslih osebah. Sama sem...
Kako vem, da mu lahko verjamem
Sedim in te gledam. Ob pogledu nate me obdajajo mešani občutki. Ljubim te in sovražim istočasno....
Nikoli ji ne bom rekel, da je moja mami
Tadej Janežič, 17 let: Kje sta, moja mami in oči? Tadej Janežič je rejenec že celo življenje....

2 komentarjev na objavo “Pri ginekologu”

  1. Urška Gerbajs pravi:

    Pa kaj imaš ti to za eno gonekologinjo…res ti svetujem, da jo zamenjaš, če le imaš možnost. Obup, kakšen odnos.

    Sploh mi je bil všeč tale stavek, zelo posrečeno napisano: “Oba gledata med moje noge.. in nato ginekologinja reče.. ne bodite tako napeta.. ali ste tudi v seksu tako napeti.. o ljubi bog.. najbolje da probam s praktikantom in vam pokažem.”

  2. DinaTheQueen pravi:

    je že zamenjana :)

Vaš komentar