Naroči se na RSS

Prezračevalni sistem


Podjetje, v katerem delam, se nahaja v zelo moderni stavbi. Vse je na zavidljivi ravni. Imam navado reči: če bi bilo lepše, boljše, bi bilo že kičasto. Torej stavba je steklena, dnevne svetlobe je več kot dovolj, ampak ker je prezračevanje klimatsko, lahko pozabimo na odpiranje oken. Vrata se odpirajo na prstni odtis, luči se prižigajo preko računalnika, na isti način se namesti ventilacija, temperatura.. v glavnem.. ni da ni..

Ker gre pa za ameriško podjetje, a oni so kot najbrž že sami veste privrženci “open space pisarn”, je taka tudi naša. Se pravi, vsi smo v enem velikem prostoru kot “one big happy familly”.V naši družini imamo dve sodelavki, ki jima enostavno preveč piha iz ventilacijskih lukenj. Fantje, lahko si le predatavljate, kako je, ko dekleti prideta v krilu, a tako zelo piha.

Link za nameščanje temperature in jakosti ventilacije je dostopen vsem v pisarni. Višanje temperature in nižanje ventilacije je kmalu postala ena glavnih dejavnosti teh dveh deklet. Ker pa so še nekateri sodelavci bili prav tako aktivni na tem področju, le v kontra smeri.. se je dekletom porodila ideja. Prinesli sta od nekod plastiko v velikosti ventilacijskih lukenj in jih namestili pod ventilacijske rešetke. Se pravi, tri leta se že grejemo, kaj pa ventilacija? Hm.. ostala je tam nekje pod plastiko. Sedaj ste verjetno dojeli, da nam je tud zrak v pisarni na zavidljivi ravni.
tajnica
Ampak ker tudi to ni bilo dovolj, se je ena od deklet spomnila, da ji piha iz sosednjega oddelka, ter privlekla eno nižjo omaro, da jo čuva od prepiha. Če ste pomislil, da se je tu zadeva končala, vas moram razočarati. Na omaro je naložila več zavitkov A4 papirja, ker ji enostvno piha čez omaro in je morala poskrbeti za to, da jo ne odpihne.. haha..živi hipohonder.

Ko sem opazila, da je luknja poleg moje mize zamašena, sem plastiko takoj odstranila, tako so storili tudi ostali sodelavci v pisarni. Malo za tem se je oglasil hipohonder: “joj kako zelo piha, piha”. Začela je polagati fascikle po luknjah po pisarni, ampak to samo v času ko najbolj piha. Vse je odvisno od tega za kateri veter gre.. ali je to tornado, uragan.. na podlagi tega se je odločila ali bo zaprla celotno lukno ali le polovico. Sedaj pa ker vedno ne pričakuješ, da bo fascikel na tleh.. se mimogrede spotakneš.. “oj ti šment” pa že imamo poškodbo pri delu…

V glavnem v pisarni so se začela negodovanja glede na nastalo situacijo, vendar nihče ni naredil nič konkretnega. Zato sem se odločila, da to naredim jaz. Napisala sem mail g. direktorju in odločitev je padla. Dekleti lahko izbereta del pisarne, kjer po njihovem mnenju najmanj piha in se presedeta. Ventilacija in temperatura v pisarni bosta fiksno nastavljeni in dostop do omenjene povezave bo imel le g. direktor.

Torej dekleti sta se presedli, ampak sedaj je težavo povzročala luknja z utičnicami. Razdalja glede na postavitev mize ni bila primerna, torej bilo bi potrebno premesiti tudi luknjo z utičnicami. Ampak nihče ne more zagotoviti, da jim tudi tam ne bo začelo pihati. Saj sami veste, da je vreme popolnoma nepredvidljivo. In bo treba luknjo z vtičnicami v nedogled prestavljati. Hipohonder mi je že omenil, da ji piha iz luknje s kabli. Piha ji iz utičnic.. hahah…

In ker so kabli bili razmetani vse okoli mize so se ljudje začeli spotikati. Tudi ena od teh deklet, ki ji piha, se je spotaknila in zrušila cel server in nista mogli delati cel dan.

Potem se je direktor razjezil in po pogovoru s hipohondrom… je padla nova odločitev. Dekleti se morata vrnit nazaj na staro mesto, vendar s to razliko da od sedaj naprej vsak od nas postaja lastnik ene luknje. Pravilo je sledeče: nihče drugi ne sme zamašiti tvoje luknje, razen če mu ti sam dovoliš. Tisti, ki ne bo spoštoval novo pravilo bo moral dati 2€ v “piggy bank” haha… Sedaj so fantje začeli govoriti, da se oni že ne bodo igrali s svojo luknjo, da bodo rajši dali 2€ u “piggy bank” in zamašili luknjo od kakšne sodelavke.

Medtem ko lovim zadnje valove kisika v naši pisarni se lahko le še nasmejem in z navdušenjem čakam razplet oz. novo pravilo..

Priporočamo tudi

Klorofil okrepi imunski sistem
Klorofil je zeleno barvilo, ki ga najdemo v večini rastlin, alg in cianobakterij, na splošno klorofil...
Kam sodi kaj pri pripravi mize
Kaj narediti, da bo pogrinjek čim bolj svečan in vabljiv? Prtiček Po pravilu se prtičke daje...
Globalni dan bojkota podjetja Procter & Gamble
Podjetje Procter & Gamble (P&G) je z letnim prometom okoli 68 milijard dolarjev velikansko, vplivno...
Še en večer je
Še en večer je. Zunaj je temno, mrzlo, nežna rosa je že davno padla. Jesenski vonj se čuti v vsakem...

5 komentarjev na objavo “Prezračevalni sistem”

 1. Vročekrven pravi:

  He, he, he, he.

  Lepo je slišat, da se to, da “piha” dogaja tudi drugje. Obstaja kakšna varianta, da se z avtorjem tega napisanega dobim na kavi :)

 2. DinaTheQueen pravi:

  Vročekrven, a tudi pri vas piha al kaj.. ;)

 3. Vročekrven pravi:

  Piha, piha. Vsak dogovor ki smo ga dosegli ne drži. Poleti so nekje zasledili max 3 stopinj razlike in tega se je treba držati (36 – 3 = 33) Pozimi smo zadnjič imeli “samo” 43 stopinj razlike in to je pa v redu oh in sploh. Ravnokar smo imeli spet debato burno debato o odpiranju oken… Joj pre joj. 11. 8. 2009 ob 09:01 je človek izjavil da ga odprto okno nikoli ne moti. Danes ni pogojev da ga odpremo… Dvojna merila pa to….. Povabilo na kavo še vedno velja…
  Srečnga pa zdravga!

 4. DinaTheQueen pravi:

  Dvojna merila, vedno in povsod. Takle mamo.. ;) Hm.. za kofi pa moramo urednika vprašat, če se to sme.. :)

 5. Vročekrven pravi:

  Eh zakaj pa se ne bi smelo it na kavico. Ampak vseeno. Če urednik reče da se gre lahko mi pošlji email na M8R-j8gbj51@mailinator.com pa se zmeniva :)

Vaš komentar