Naroči se na RSS

Nasmehni se, bogata si!


Mediji nas napadajo z vseh strani. Novice o bogatih, nadaljevanke in filmi, v katerih se igralci bohotijo z nakitom in dragimi avtomobili, reklame, v katerih prelepi moški in ženske naravnost blestijo, oblečeni pa so seveda po zadnji visoki modi. Mi pa še en teden do plače, še pet tednov do naslednje. Manjka nam drag avtomobil, nakit, oblačila najdražjih blagovnih znamk, imeli bi petdeset različnih čevljev in torbic. “Joj, kot cerkvena miš sem,” si mislimo. Smo res tako zelo revni? Rabimo za srečo biti bogatejši?

srecna

Vedno bo nekdo imel boljši avto, boljšo hišo, boljše čevlje. To ni tako pomembno.

Glejte na to drugače. Če ste danes že kaj sploh jedli, ste bogatejši kot šestina zemljanov. Če imate več obrokov na dan že spadate med najbogatejše prebivalce našega planeta. Resnica je taka, vedno hočemo še več in še več. Nikjer konca. Nikoli nismo zadovoljni.

Celo tisti med nižjimi prihodki v naši državi se uvrščajo med premožnejše na svetu. Še tistih 400 evrov plače očitno ni tako slabo. A nimamo zadosti, sicer ne bi veliko naredili, da se to spremeni, nismo pa zadovoljni.

Nismo hvaležni za to, kar imamo. Nekateri ljudje se ne morejo premikati. Nekateri so prikrajšani za mir in ljubezen. Ravno danes sem hodil za slepim človekom in sem ga komaj dohitel. Človek Živi!

In prav mi smo tisti, ki lahko spremenimo svoj pogled na življenje. Bodimo hvaležni. Vsak dan, znova in znova, za to, kar imamo.

Živeti bogato ni oblačenje po zadnji modi, drag avtomobil, razkošne počitnice. Živeti bogato pomeni ljubiti, pa naj se vam sliši še tako ameriško ali hinduistično. Ljubite vse okoli sebe, ki so pripravljeni to sprejeti. Slabih ljudi se boste morali izogibati, kot trnja, a trnje je tudi lepo, samo treba je biti previden.

Odločite se danes, da boste delali usluge vsakomur, ki vam pride na pot. Bodite iskalec dobrih del in se polnite s tem, da nekomu polepšate in polepšujete vsakdan. To je vaše novo bogastvo. Ko boste pomagali drugim, boste pomagal sebi, saj boste tako bolj čutili lepote in darove življenja.

Priporočamo tudi

Nekaj nasvetov za uspešno vrtnarjenje
Najprej premišljeno izberemo najprimernejše rastline za vrt in poskrbimo, da jih pravilno posadimo....
Najboljši praznični filmi po izboru Mikavne
Predstavljamo vam najboljše praznične filme po izboru Mikavne! Home alone 2 Si še lahko predstavljamo...
Ko košarka zamika tudi nas..ženske
Košarka - moštveni šport. Pet igralcev, žoga, obroč (koš) in točke, ki so tako pri eni kot...
Ko nogomet vrti svet
Še v začetku meseca se je glavna pozornost posvečala južnim sosedom in reševanju morske meje, arbitražni...

10 komentarjev na objavo “Nasmehni se, bogata si!”

 1. Bojan pravi:

  Ta članek mi je full uredu.

  Še več takih…

 2. Suzana pravi:

  Se strinjam z vsem, ampak si vseeno rada tudi kaj kupim:))

 3. karen pravi:

  sori sam en stavek ni slovnično pravilen

 4. Elvira pravi:

  super članek, realen pogled na današnjo sodobno družbo, ki v svojem vsakdanjem hitenju pozablja na najbolj osnovne stvari, kot je prijazen nasmeh, pozdrav

 5. KolAlenka pravi:

  tale mi je pa reees všeč! :)) dobr si tole napisu…

 6. Haro pravi:

  KolAlenka.. zdaj si mi dala že tolk komplimentov v kratkem času, da te bom moral res povabit na pijačo :)

 7. KolAlenka pravi:

  hahaaha, ma nemoj!

 8. Petra pravi:

  super clanek

 9. fiolica pravi:

  popolnoma se strinjam (nasmehni se, bogata si)

Vaš komentar