Naroči se na RSS

Ah, ti moški..


V zadnjih dveh letih sem spoznala kar nekaj različnih moških. Nekateri so želeli resno zvezo.. drugi so že bili v zvezah, a so čutili potrebo po majhni spremembi, po avanturi.. tretji so tudi bili vezani, a so poleg svoje izbranke čutili potrebo po še eni “pogledom prijazni” prijateljici.. Zaradi vseh teh spoznanj sedaj gledam na moške, zveze, zakon in vse to skupaj.. malo drugače..

Primer I

Perspektiven, lep, postaven mladenič.. dela čez poletje na morju.. in prodaja naslednjo zgodbo: “pred kratkim sem končal dolgo zvezo.. in če sem iskren trenutno mi ni do resne zveze.. bolj mi odgovarja avantura.. če bo ok, bodo pa stvari že tako ali tako stekle same po sebi” tako mi pripoveduje prijateljica.

Pravi ona meni: “povedal mi je da ni na fejsu”. Hm.. Glede na to, da sva vedeli njegovo ime, sem predlagala, da preveriva.. Vtipkam ime in priimek.. in poglej ti to.. zadetek v polno.. Ne samo da je na fejsu.. ampak imava tudi skupnega prijatelja.. preverim za katerega prijatelja gre.. Moj fant.. haha.. njegovo geslo za fejs pa vem.. Kmalu sva izvedeli, da je mladenič v zvezi.. Medtem ko on lovi “sveže meso” po slovenski obali.. njegova punca mu po zidu fejsa piše, da ga pogreša.. da ga ima rada.. in podobno..

Torej šel je delati na morje.. in v tem času išče “nekaj za podreti” želi začutiti adrenalin v krvi.. začiniti obstoječo zvezo.. a ko se vrne domov.. bo spet.. kje si muca.. rad te imam.. Kasneje sem izvedela, da sta štiri leta v zvezi.. resna zveza.. hm..

Primer II

Poročen moški.. nič mu ni težko narediti zate.. ko se gre ven.. bog ne daj, da se kaj plača mimo njega.. on bo vse zrihtal.. ustrežljiv maksimalno.. bog ne daj, da se pokliče taksi, a njegov BMW parkiran pred diskoteko in podobno..

Zanima me.. ali je tako ustrežljiv tudi do svoje žene.. ali pomisli nanjo, ko je ob drugi ženski.. ne vem.. mogoče.. Torej medtem, ko žena sedi doma in zaskrbljeno čaka.. on se zabava v družbi privlačnih mladih deklet.. Vsa ta dekleta so le “prijateljice” zaradi katerih žena nima razloga, da bi bila ljubosumna.. to je zgodba, ki jo on prodaja ..

Iz dneva v dan laže svoji ženi o vsem.. tudi o najmanjših nepomembnih stvareh.. s časom postaja pataloški lažnivec in njihov zakon in celotno življenje postajata ena sama velika laž..

Vedno bodo obstajala dekleta, ki bodo uživala v tovrstni pozornosti.. Če ga odbije ena.. drugih deset prav gotovo ne bo.. Nekatere zaradi naivnosti.. druge pa enostavno zato, ker si bodo rekle “če je neumen, naj plača” in bodo uživale ne glede na posledice..

Primer III

Soft verzija Primera II… moški v zvezi.. prizna, da se s svojo izbranko razume v redu.. bila bi dobra žena.. vendar že sedaj ve, da to ni to.. zato potrebuje prijateljico.. ki bo popolno nasprotje njegove izbranke.. da pri njej dobi vse, za kar je prikrajšan v tej zvezi.. na ta način seveda iskorišča in eno in drugo..

Torej prijateljice so le dopolnilo za že obstoječo zvezo.. so kot začimba za moške, ki ljubijo pikantno.. a tega v lastni zvezi nimajo.. oz. niso dovolj karakterno močni, da kaj spremenijo. Iščejo eno.. a hrepenijo po drugem..

Od prijateljice običajno ne skriva dejstva, da ga seksualno privlači.. zaupa ji različne stvari.. tudi o sami vezi.. o svojemu dekletu govori kot o bremenu.. Čeprav verjamem, da mu med seksom ni v breme.. ampak stvar,i za katere ne veš.. ne bolijo.. seveda.. vse dokler jih ne izveš..

Pravkar sem opisala tri moške.. tri potenciala, ki lahko uničijo življenja nekaterim dekletom.. Vsi trije v zvezi želijo več svobode.. več prostora.. a ti kot ženska.. moraš razumeti to njegovo potrebo in jo seveda sprejeti.. Svoje ljubosumje in komplekse, pa ne boš zdravila na njemu… ki ga je sama nedolžnost..

Torej.. realno.. Kaj pomeni, ko ti moški reče, da potrebuje malo več svobode in prostora v zvezi… Enostavno: Da ti nisi ta! Ali eventuelno, da si želi malo “čez plot” in potem se ti zopet vrniti.. kot Lesi.. Od žensk je pa odvisno ali bodo tako obnašanje sprejele..

Meni je mami vedno govorila: Dina, čuvaj se tistih, ki ti rečejo: “ne, jaz nisem takšen”.

Kar zadeva prekomerne svobode in prostora v zvezi.. jaz svojemu fantu običajno malo v hecu malo zares rečem tako: “lahko te osvobodim seksa.. dam ti popolno svobodo v kuhinji.. in podobno”.. in ne boste verjele, takoj mu je čudežno super..

Sodelujte v naši nagradni igri Klamatske alge Apoteka Natura

Priporočamo tudi

Drzen in pogumen, zakaj pa ne?
Na tem svetu je veliko ljudi. Vsak izmed nas ima svojo zgodbo. Eni živijo svoje sanje, medtem ko drugi...
Kdaj je čas, da zaključite zvezo?
Se večkrat vprašate, ali ima vajina zveza sploh prihodnost? Že to, da se vam po glavi podijo takšna...
Z medicinskim silikonom nad menstruacijo 1. del
Najpogostejši odziv na omembo silikonske menstrualne skodelice Mooncup je: "UFFF!" Morda je to zaradi...
Intervju z Beato Čop: S slikami dajem ljudem energijo
Energijske slike nam lahko pomagajo pri rešitvi problema, povzročijo prijetno vzdušje, povečajo občutek...

9 komentarjev na objavo “Ah, ti moški..”

 1. Darja pravi:

  zelo fajn blog ! Kot bi brala svojo zgodbo. “ne, jaz nisem takšen” pa je tipično moško ali pa “zakaj mečeš vse moške v isti koš” ?

 2. Haro pravi:

  jst rečem: Ne maram, ko se me primerja z drugimi moški.. jst sem samo Haris :)

 3. DinaTheQueen pravi:

  Darja.. pomoje, da je ta blog zgodba večine žensk.. vsaka se lahko najde tu nekje med vrsticami.. :)
  Haris.. ti si pa tako ali tako.. ;)

 4. sara pravi:

  uh,se zelo strinjam.. moški so taki in drugačni, velik je bleferjev al pa lažejo sami sebi,da so v zvezi srečni, v resnici pa majo potlačeno željo,da bi se še malo znoreli..in zato potem tud varanja.. Kar pa je samo en razlog,razlogov je veliko, glavni problem pa se mi zdi moško tlačenje čustev in pomanjkljiva komunikacija z njegovo bejbo..

 5. MiLica pravi:

  evo berem ta članek, … sem mislila da sem le jaz tak fenomen… vidim da nas je veliko ;) jah tipi…miljon misli mi šviga skozi glavo da bi jih napisala… a sama ne vem katero naj izberem… razmišljam tudi o tem-je mogoče problem v nas dekletih v vsaki posameznici da konstantno pritegnemo enake moške oz.podobne? druga embalaža enaka vsebina??? moramo mi kaj pri sebi spremeniti al so res vsi en šit od tipov? ;) papci eni ;)

 6. DinaTheQueen pravi:

  Maybe we just have to think positive and positive things will happen ;)

 7. Dynamic Sense pravi:

  Ah punce, saj ve znate nekomu zatežiti…kontrola na vsakem koraku…pa seks kot vzgojno orodje…bodi priden, pa bo kaj padlo z mizice…mogoče ! Potem se pa nekatere čudijo…kako sem ga imela rada, on pa k drugi… ja, to je resnica…

 8. DinaTheQueen pravi:

  Dynamic Sense hvala za komentar. Cenim mnenje, vendar se ne strinjam popolnoma. Res je, da ženske znajo kontrolirati, težiti in podobno, ampak moški tudi. Samo da je tu bolj problem v načinu, iskreno in odkrito poveš, ne pa da lažeš varaš in podobno. Enkrat mi je en kolega rekel: “moški smo pač drugačni, moški smo lovci”. Lp.,:)

 9. Nobody pravi:

  Članek mi je všeč. Zanimivo/čudno, mogoče celo žalostno pa je, da ženske vedno naletite na “takšne” moške!? Ne morem verjeti, da obstajajo/mo samo takšni!?? Je to sploh možno? En sam (prevarantski) tip moškega ??
  Tema je težka in preobsežna, da bi se zdajle poglobil vanjo. Mogoče le komentar na razmišljanje enega od predhodnikov – Dynamic Sense je rekel/-la: “… pa seks kot vzgojno orodje… bodi priden, pa bo kaj padlo z mizice…mogoče ! Potem se pa nekatere čudijo… kako sem ga imela rada, on pa k drugi… ja, to je resnica…”
  Mislim, da je to ena največjih težav v zakonskem življenju oz. resnem razmerju! Seveda v zvezi ne obstaja zgolj seks! Je pa (upam, da zelo!) pomemben del zveze! Pokažite mi moškega, ki bi privolil v zakon z žensko, za katero bi vnaprej vedel, da bo za “reševanje” vseh sporov oz. vsiljevanje svoje volje VEDNO uporabila/zlorabila seks!??? Zakaj vsi ti “vici” o suši v zakonskem življenju?? So res samo vici?? In potem se čudite skokom čez plot… Če imaš doma vino, ne hodiš k sosedu piti vode…
  Seveda pa nismo vsi moški angelčki, kakor tudi vse ženske (upam) niso “manipulativne”… (manipulacija – načrtno spremenjeno obnašanje, ki je spremenjeno z namenom doseči zastavljen cilj, katerega z vsakodnevnim pristopom ne bi dosegli)
  Pa lep pozdrav VSEM ženskam… vseeno vas imamo radi! ;)

Vaš komentar