Naroči se na RSS

Z medicinskim silikonom nad menstruacijo 3. del


Nadaljevanje članka: Z medicinskim silikonom nad menstruacijo 2. del

V roku naslednjih dni je uporaba skodelice postala bolj udobna.
Kot večina žensk se odločim, da bo treba napolniti hladilnik. Grem v trgovino, nazadnje na oddelek kozmetike. Pridem do polic z tamponi in vložki. Običajno jih kupujem na zalogo, saj se nikoli ne ve, kdaj jih bom potrebovala. In me prešine: »saj jih vendar ne potrebujem«. Pogledam na cene teh včasih nujnih izdelkov in ugotovim, koliko sem prihranila. Super, sploh če upoštevamo recesijo.

Po nekaj mesecih uporabe, se čudim ženskam, kot je moja prijateljica Mojca. Brez vztrajnosti in potrpežljivosti je zavrgla skodelico. Jaz pa si sploh ne znam več predstavljati, da bi zapravljala denar za vložke in tampone. In da ne pozabimo,na smeti v kopalnici, katerih vonj te opomni, da je že skrajni čas, da jih odnešeš v smetarnik.

V bistvu je Mooncup smiselna iz večih vidikov. Kar se mene tiče, je prednost predvsem v prihranku denarja, saj se po mojem izračunu investicija povrne v roku treh mesecev. Tega seveda doma ne razlagam, grem potem raje zapravljat po trgovinah. Po drugi strani, če pomislimo, da so v mojem svetu pred uporabo skodelice vladali tamponi, je to tudi zgodovinski dogodek. Iz ekološkega vidika, pa s tako zaščito, bistveno prispevamo k varovanju okolja (beri odnašanju smrdljivih smeti iz kopalnice).

Moja skodelica ostane moja, v bombažni vrečki čaka na ponovno uporabo. In če pomislim, da bom pridno uporabljala moje vaginalne kroglice in izvajala keglove vaje, spet prihranim, ne potrebujem večje velikosti.

Menstrualne skodelice Mooncup lahko naročite tudi v spletni trgovini Super-punca.si.

navodila

Priporočamo tudi

Z medicinskim silikonom nad menstruacijo 2. del
Nadaljevanje članka: Z medicinskim silikonom nad menstruacijo 1. del Počutim se kot najstnica, ko...
Z medicinskim silikonom nad menstruacijo 1. del
Najpogostejši odziv na omembo silikonske menstrualne skodelice Mooncup je: "UFFF!" Morda je to zaradi...
Nedonošenčki vidijo z rokami
Nedonošenčki so v 33 tednu, približno dva meseca pred rojstvom, s svojimi rokami sposobni prepoznati...
Mikavno fit: En izklesan telešček prosim!
Bolj kot se približuje poletje, bolj smo vse odločene, da bomo tokrat v kopalke resnično skočile...

Vaš komentar