Naroči se na RSS

Z medicinskim silikonom nad menstruacijo 1. del


menstruacija-zenskeNajpogostejši odziv na omembo silikonske menstrualne skodelice Mooncup je: “UFFF!” Morda je to zaradi imena blagovne znamke, ki jo ženske povezujejo z hipiji, ki so častili svojo notranjo boginjo, ali pa pojem predstavlja preveč tehničnih podrobnosti, ki so bolj blizu moškim. V današnjih časih so menstrualne skodelice so bolj priljubljene pri naprednejše mislečih ženskah. Poleg njihove trajnosti imajo tudi ostale prednosti v primerjavi s tamponi. Brez menjave, jih je mogoče nositi tudi do 12 ur, za razliko od tamponov, jih niso nikoli povezali s strupenim šok sindromom, njihovi izdelovalci pa trdijo, da ne posegajo v vaginalno floro. Stanejo okoli 30 EUR. Strošek menstrualne skodelice bi v primerjavi z mojim izračunom uporabljenih tamponov in vložkov v zadnjih letih pomenil pravi prihranek.

Torej, pade odločitev. Poiskusimo. Prijateljice Mooncup častijo v nebo, saj je po njihovih navedbah zelo “enostavna za uporabo, okolju prijazna in pošteno, sploh ne umazana”.”Veš, da sem imela grozno boleče menstruacije, ampak odkar uporabljam Mooncup, boli manj”, mi pripoveduje še ena zadovoljna uporabnica.

Mojca, na drugi strani, je tipična predstavnica tistih, ki preizkusile Mooncup in jo sovražijo. “Preskusila sem jo, ko smo šli v zabaviščni park, na prvi dan menstruacije. Občutek mi pravi, da nekaj ni ok. Ko sem šla na stranišče je bil z menoj seveda moj štiriletni sin, ki je pametno komentiral: Mami, kaj imaš to, kozarec vina? Pa še razlila si ga. Res super packarija.”

V trenutku, ko sem naročila Mooncup sem se zavedla, zdaj stopam v drug svet. Začela sem z izbiro velikost A oz. B. Jaz kot mlajša od 30 let izberem B. Glede na to, da se z svetlobno hitrostjo približujem 30-im, me kar malo skrbi kaj se bo takrat zgodilo z mojo vagino??? Kljub temu naročim B.

Takoj, ko dobim svojo Mooncup, zraven katere je lepa bombažna vrečka za shranjevanje, me prešine: “tale stvarca je vsaj štirikrat večja od super tamponov”.

Članek nadaljujemo tukaj..

Menstrualne skodelice Mooncup lahko naročite tudi v spletni trgovini Super-punca.si.

Priporočamo tudi

Z medicinskim silikonom nad menstruacijo 3. del
Nadaljevanje članka: Z medicinskim silikonom nad menstruacijo 2. del V roku naslednjih dni je uporaba...
Z medicinskim silikonom nad menstruacijo 2. del
Nadaljevanje članka: Z medicinskim silikonom nad menstruacijo 1. del Počutim se kot najstnica, ko...
Ste že pripravljeni na Noč čarovnic?
Noč, ko postanejo duhovi, čarovnice in vile še posebej dejavni, je pred vrati. Vaše stanovanje je...
Praznični kolač, ki vam odkrije skrivnost, s kom se boste poročili!
Za praznike pripravite odlično tradicionalno angleško torto iz suhega sadja. Torta je najboljša, če...

Vaš komentar