Naroči se na RSS

Posvetimo se obrazu


obrazSonce zgublja svojo moč, počasi se skriva za oblake, mi pa oblačimo dolge hlače in rokave. Skrb za telo naj le ostane, posvetimo se pa le malce več obrazu!

Kožo obraza prepoznavamo kot suho, normalno, mešano in mastno. Vsaka zahteva svojo nego, svoje proizvode, ki ji odgovarjajo, osnovna nega pa je vsem tipom skupna.

Prvo pravilo nege obraza.

ČIŠČENJE – Vsak večer odstranimo z obraza ličila. Prav je, da imamo za odstranjevanje ličil z oči proizvod, namenjen temu predelu. Ti proizvodi ne dražijo oči in so namenjeni občutljivi koži tega predela. Za odstranjevanje ličil z obraza uporabljamo čistila v obliki gelov ali emulzij. Čistilni proizvod nanesem ona navlaženo kožo obraza, ga minuto nanašamo s krožnimi gibi na obraz, nato pa speremo z mlačno vodo. Po čiščenju uporabimo še tonik za obraz. Četudi ne nosimo ličil, je potrebno zvečer očistiti obraz, kajti čez dan se na koži nabere umazanija, ki je v zraku. Na tako očiščen obraz nanesemo nočno kremo za določen tip kože.

Zjutraj, preden nanesemo dnevno kremo, osvežimo kožo s tonikom.

POZOR! Koža na obrazu se razlikuje. Najbolj občutljiva je okrog oči, zato uporabljamo na tem predelu posebne kreme, namenjene nežni in tanki koži tega predela. Kreme za okrog oči uporabljamo zjutraj IN zvečer.

Včasih se zgodi, da se odločimo za nakup le ene kreme za obraz. Če je temu tako, potem naj bo to nočna krema. Svetujem vam, da uporabljate tako nočno kot dnevno kremo za nego obraza. Ponoči se koža obnavlja, zato potrebuje intenzivno kremo, ki to omogoča. Čez dan pa koža potrebuje predvsem vlago in SPF zaščito in temu je namenjena dnevna krema.

ZA INTENZIVNEJŠO NEGO – uporabljamo poleg kreme tudi serum. Serum je trikratni koncentrat kreme ter ga uporabljamo, preden nanesemo kremo. Lahko ga uporabljamo zjutraj in zvečer. Za tako intenzivno nego se odločamo, ko je koža utrjena od sonca, bolezni, zdravljenja, dela v stresnih pogojih …

NAJPOMEMBNEJŠE – Da bo učinkovanje kreme maksimalno, je potrebno kožo še dodatno pripraviti. Odstranimo nepotreben sloj odmrle kože in omogočimo kremi , da prodre v globlje plasti kože in jo koža bolje vpija. Za tako nego uporabimo piling za obraz. Lahko je mehaničen, ki vsebuje drobna zrnca in ga masiramo po obrazu približno minuto, nato ga speremo in nadaljujemo nego. Uporabimo lahko še intenzivnejši, kemični piling. Eden izmed teh je Avonov Clinical kemični piling. Blazinice so že pripravljene, vzamemo jih iz embalaže in uporabimo. Kemični pilingi odstranijo odmrle celice kože, hkrati pa zmanjšajo gube na obrazu. Najbolje ga je narediti zvečeri n vsaj 48 ur preden gremo na sonce.

Pilinge uporabimo po potrebi, uporabljamo pa ga tudi, glede na tip kože. Duha koža je hitreje razdražena, zato je priporočena uporaba vsakih deset dni. Pri normalni koži ga uporabljamo enkrat tedensko, za mešano enkrat do dvakrat tedensko, za mastno kožo pa dvakrat tedensko.

ZA TISTE, KI ŽELIJO VEČ! Po uporabi pilinga namenimo koži še dodatno nego z različnimi maskami za obraz. Glede na tip in potrebe kože ter na letni čas, je lahko vlažilna, hranilna maska, maska za globinsko čiščenje kože, maska za razstrupljanje (posebno priporočena koži kadilcev), …

Priporočamo tudi

Podaljšajmo zagorelost
Oblačno, deževno vreme z nižjimi temperaturami nas počasi pripravlja na jesen, zdrava počitniška...
Nasveti za balkonsko cvetje
Sezona cvetja je že pred vrati. Že veste, kaj boste zasadili v svoja cvetlična korita, ki bodo vaš...
Arganovo olje za sijoče in zdrave lase
Maroško čudežno Arganovo olje ni kar tako dobilo ime "pravo tekoče zlato", saj v sebi skriva pravi...
Ženske in tehnološki napredek
Pravijo, da ženske tehnologija ne zanima. Pa je res tako? Pa poglejmo... Nekoč je ženska skrbela...

Vaš komentar