Naroči se na RSS

Kaj v resnici hočemo ženske?


zenske-hocejo

Začeli bi lahko čisto vsakdanje, ali bolje rečeno, samoumnevno dejstvo, ki naj bi zanimalo ženske. Po mnenju moških bi to naj bil denar. Pa bodisi v papirni ali materialni obliki. Kot afrodizijak. Ali je denar resnično tista končnica, ki zapolni in razgiba še tako utrujeno in prazno dušo nekoga, najbrž ne bomo nikoli resnično izvedeli. Sicer pa to niti ni v našem interesu. In ker živimo in govorimo o času, ki je ta trenutek okoli nas, berite recesija, so raziskave in ankete pokazale, da bi ta trenutek večina žensk prej izbrala denar, kot sex.

Resnica je ta, da nikakeršne spolne usluge ne morejo zagotoviti osnovnih živil. Osnovnih potreb, ki se vijejo in vlečejo v nedogled. Varnost in udobje. Spet druge izberejo kariero. Urejene ženske prisegajo na modo, modne dodatke, nakit in seveda, nega ter kozmetika. Spremljajo vse časopise, ki napovedujejo jutrišnjo modo. Prejemajo elektronske pošte o tem, kaj je danes in, in kaj bo jutri. Ko se gre za njihovo počutje, denar ni pomemben. Brskajo po omarah, ki so prenapolnjene z oblačili, ki jih zadnje dve sezone niti pogedale niso. Premišljujejo o nakupih novih kolekcij. Pas-nuja? Nekatere se udeležujejo spletnih lekarn. Druge si užitek in sprostitev privoščijo v kozmetičnem salonu. Govorimo o tipu žensk, ki jih poleg kariere resnično skrbi za njihov zunanji izgled. Videz. Priznam, oddih v spa hotelu, zdravilišču, kozmetičnem salonu in solariju, zna biti na trenutke presneto sproščujoč. Kljub vsemu se jih velika večina zaveda, da denar ni sveta vladar, kot so radi rekli naši dedki. Mogoče so oni vedeli, da prihaja nova era. Ciklus zmešnjav in ponavljajočih, monotonih dogodkov se je začel dogajati čase nazaj. Nihče več se ne zaveda, da so tudi ženske krvave pod kožo. Resnično. Mnoge se po utrujenem dnevu komaj še prinesejo do postelje, samo zato, da doživijo tisto malo udobja preden jih ugrabi sen. Mehkoba.

Mogoče pa le-te spadajo sem, kjer večina žensk-gospodinj ureja svoj dom tako specifično in natančno, da gre večino njihovega denarja za redno menjavanje zaves, ki nikoli niso takšne kot bi pravzaprav morale biti. Ali po nedoločenem času, menjava kuhinje, ki ni doživela niti svoje petlenice v tem domu. Med drugim obstajajo tudi takšne, ki tedensko obiskujejo frizerje, ker ne zmorejo biti venomer v eni predstavi. Vse to in še veliko več. Mnogo je nenaštetih stvari, tako, kot je mnogo žensk. Nikoli se natančno nebo vedelo, kaj ženske zanima, ker je takšno anketo populacijsko nemogoče izvesti. Obdelali smo nekaj najpopularnejših tem, veliko pa je ostalo nedokončanega. Ker, seveda, obstajajo tudi takšni tipi žensk, ki jih zanima le to, kako bodo preživele ta konec tedna. Zanima jih njihovo stanje na bančnih računih, in komaj čakajo da dobijo bančni izpisek v roke. Nekatere so razočarane, lahko jih prepoznamo po značilni mimiki obraza. Druge so presenečene in zadovoljne. Vendar vse so enake v tem, da gredo naprej. Ne odnehajo. Vsi drugačni, vsi enakopravni, kajne? Ko takole opazujem skozi okno različne obraze, ki se vračajo ali odhajajo od doma se zamislim, vse obrazne poteze so bile prigarane. Nekatere delajo pozno v noč. Druge ne zmorejo pritiska in odidejo predčasno proti domu. Večina jih je zelo zadovoljna takrat, ko stopijo v stanovanje, zaprejo vrata in zaživijo natanko tako, kot same želijo.

Relaksacija z glasbo, tekom, hojo, izletom v neznano ali preprosto počitek pred Tv ekranom. Takrat ni pomembno, kaj je v modi to zimo. Ne zanima jih, kaj bodo jutri oblekle ter katero barvo šminke bodo uporabile. Trenutek, ko izbira čevljev ni pomembna. Tisti edinstveni trenutek, na katerega vse ženske čakajo in si ga želijo. Mogoče pa je na dnu vseh različnih karakterjev in obrazov skrit le en edut. Mogoče je to družina. Mogoče partner. Ali preprosto hišni ljubljenček, ki kar ne more prenehati skakati okoli njih. Torej, kaj zanima ženske, je vprašanje skrito v pandorini skrinjici. Ovito okoli nas. Raziskovanja, vprašanj in odkritij nikoli nebo konec. Vsak karakter je različen, in vsak govori svojo zgodbo. Predstavlja svoje cilje in želje. Danes je to avto, jutri je hiša na podeželju. Nekatere želje zatremo v kali, ostale uresničimo. Na takšen ali drugačen način je ljubezen in povezanost tisto dejstvo, ki združuje vse ženske. Dejstvo, ki nas drži pokonci bolj od mode, ko nas služba popolnoma izčrpa. Moč je v nas samih.

Priporočamo tudi

Za dober sex se splača potrpeti
Ugotovila sem, da si večina moških, ker seveda obstajajo tudi izjeme, želi imeti sexi oblečeno žensko....
Ženske in tehnološki napredek
Pravijo, da ženske tehnologija ne zanima. Pa je res tako? Pa poglejmo... Nekoč je ženska skrbela...
Izberite prava oblačila in izgledale boste mikavno vitke
Spadate med modne guruje ali med modne »faux pas«? Če se prištevate med slednje, potem niste...
Ljubezen z velikim L
Medtem, ko se velike okrogle glave in njihove miniaturno pomembne zamisli kopičijo nad nami in nam polnijo...

Vaš komentar