Naroči se na RSS

Podaljšajmo zagorelost


Oblačno, deževno vreme z nižjimi temperaturami nas počasi pripravlja na jesen, zdrava počitniška zagorelost pa nas še vedno spominjata na poletje in prijetno preživet dopust.

Vsakič, ko se pogled ustavi na rjavo zagoreli koži, nas to spomni na prijetno poležavanje, na lenobnost poletnih dni. Prijetni spomini nas držijo pokonci in nam dajejo energijo za delo. In le na nas je, da si to prijetnost podaljšamo, kolikor mogoče dolgo!

koza

Kako le? Z nekaj preprostimi dejanji in malce časa, ki ga namenimo sebi, najlaže.

Vsi vemo, da je porjavelost le naravna obramba telesa, kože, pred sončnimi oz. ultravijoličnimi žarki. V zarodni plasti naše kože so melanociti. Tam nastaja barvilo melanin. Melanin določa koži odtenek in barvo. Površino kože, čisto vrhnjo plast, sestavljajo ploščate, odmrle celice. Se pravi, da nam sonce obarva globljo plast kože. Ne tuširanje, ne luščenje kože nam torej ne bodo zmanjšali porjavelosti. Nasprotno – ker se koža približno vsake štiri tedne obnovi, nam lahko plast odmrlih celic pokvari videz naše kože. Torej – vsaka, ki si želi sijati v lepi, porjaveli barvi kože, mora upoštevati prvo pravilo nege kože: stran z odmrlimi celicami. Če bomo vsak teden redno izvajali piling kože, bomo koži omogočili, da bo sijala in sprejemala nadaljnjo nego kože bolj intenzivno.

Sonce, slana voda, pozneje pa tudi veter, kožo dodatno izsušujejo. Ne glede na tip kože, je po tuširanju priporočena uporaba losjonov ali krem, olj za telo. Osnovna nega in koža je že bolj sijoča, mi pa smo si podaljšali poletno počutje.

Ko pa jesen prehaja v zimo, naš porjavelost pod dolgimi rokavi in hlačami bledi. Takrat imamo možnost obiskati solarije – kar dermatologi odsvetujejo, ali pa se zatečemo k uporabi sredstev za porjavitev brez sončenja. Najcenejše, bolj zdravo.

Pri tem bodimo pozorni: najbolj enakomerno bodo preparati delovali, če bomo le – tega nanesli po pilingu telesa. Odmrle celice, ki ostanejo na koži, lahko povzročijo neenakomerno porjavelost. Pozorni bodimo tudi na predele s suho kožo: komolce, kolena. Te dele lahko prej namažemo z losjonom in šele potem uporabimo porjavitveni preparat. Če nas je vseeno strah neenakomerne porjavelosti, lahko preparat zmešamo med losjon za telo in ga na ta način nanesemo na telo. Pri suhi koži je to še najbolj priporočljivo.

POZOR! Preparat, namenjen porjavelosti obraza lahko uporabimo tudi drugje na telesu. Preparat, namenjen telesu pa NIKOLI na obrazu!

Zagorelost lahko podaljšamo ali pričaramo tudi z uporabo pudrov v zlato rumeni barvi ali rjavih odtenkih.

Posebno pozornost namenite obrazu. Po sončenju privoščite obrazu vlažilne ali obnovitvene ter poživljajoče maske za obraz Masko nanesite po čiščenju in po uporabi pilinga za obraz. Nego obraza bomo podrobneje predstavili v naslednjem prispevku, zato ga nikar ne zamudite.

Zadnje priporočilo! Kožo negujem z notranje in zunanje strani. Vsak dan se spomnite in popite do dva litra tekočine na dan. Vsi vemo, vodo, kajne!

Sodelujte v nagradni igri: Kakšen piling uporabljate za nego obraza?

Priporočamo tudi

Si upaš tudi ti?
Jesen se ne preklico približuje in z njo se bo zamenjala tudi naša garderoba obalčil. Prav posebno...
Bodi EKO frikica
"Biti eko frikica" pomeni skrbeti za svoje dobro počutje, hkrati pa ne škodovati ostalim okrog sebe...
Plašček za kožo
Jesen je že konkretno prestopila vrata in lahke plaščke smo že zamenjali za toplejše plašče in...
10 maminih nasvetov na preizkušnji – 2. del
Ne sedi preblizu televizije to je slabo za vid. Napačno. Dolgotrajno gledanje televizije lahko...

En komentar na objavo “Podaljšajmo zagorelost”

Vaš komentar